Közlekedésbiztonsági versenyt rendeztek a “Biztonság hetén”

A szeptember 17-e és 22-e között megrendezésre kerülő programsorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a különböző közlekedési helyzetek kockázataira.

Az Országos Rendőr-Főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága a Magyar Biztosítók Szövetségével együttműködésben úgy döntött, hogy ebben az évben is megrendezi a nagy tömegeket megmozgató baleset-megelőzési projektjét.

A témahéthez szorosan kapcsolódik az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata által 2017. szeptember 19-re meghirdetett úgynevezett EDWARD Day (European Day Without a Road Death), amely projekt célkitűzése, hogy a közlekedési balesetek ne követeljenek halálos áldozatokat.

A rendezvénysorozat keretein belül 2018. szeptember 18-án 9 órai kezdettel – a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály szervezésében – Sárospatakon megrendezésre került a „Biztonság napja-közlekedésbiztonsági akadályverseny”. A rendezvényen a település hat oktatási intézményének tanulói mérték össze közlekedésbiztonsági, általános műveltségi, logikai és elsősegély-nyújtási tudásukat. A diákok az oktatási intézmények között kerékpárral közlekedtek, az oktatási intézményekben közlekedési teszteket töltöttek ki, kerékpáros ügyességi pályát teljesítettek, valamint elsősegély nyújtási feladatokat hajtottak végre. Az általános iskolák és a középiskolák külön kategóriában versenyeztek. A középiskolás kategóriában a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma, az általános iskolák versenyében pedig a Sárospataki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola végzett az első helyen.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Feltöltő

Fel