Nyári kyokushin karate hírek

Velmovszki József, a Sárospataki Kyokushin Karate Sportegyesület edzője sikeres vizsgát tett

Sensei Velmovszki József (mostantól a hivatalos megnevezés) sikeres, harmadik danos vizsgát tett július közepén, mely innentől kezdve feljogosítja arra, hogy már helyben is tartson övvizsgákat.
Augusztus végén Sárospatakon meg is tartották az első övvizsgát, melyet Sensei Pintér József (Tiszaújváros) és Sensei Velmovszki József (Sárospatak) tartott 17 fő sárospataki és 2 fő tiszaújvárosi karatékának. A több, mint négy órás erőnléti, technikai és küzdelmi rész végén elfáradva de “élményekben” gazdagodva kötötték fel a frissen vizsgázottak a megszerzett kyu fokozatokat bizonyító színes öveiket.

***

Velmovszki Dóra augusztus 20-án Szabó Károly díjat vehetett át

Sárospatakon az augusztus 20-i nemzeti ünnep minden évben alkalom arra, hogy kitüntető díjakat és elismeréseket adjanak át azon személyeknek, közösségeknek, akik tevékenységükkel kimagasló eredményeket szereztek a megye és a város fejlődésében.
Idén a Szabó Károly díjat kimagasló szakmai munkájáért Velmovszki Dóra, a a Sárospataki Kyokushin Karate Sportegyesület világbajnoka vehette át.

Az ünnepségen elhangzott laudáció:
„Velmovszki Dóra, 1999-ben született Sátoraljaújhelyen. Általános iskolai tanulmányait a Sárospataki Református Általános Iskolában végezte, jeles eredménnyel. Középiskolai tanulmányait a Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Ferenc Gimnázium és Szakgimnázium rendészeti szakán, szintén jeles eredménnyel fejezte be. Felsőfokú tanulmányait ősztől a Nemzeti Közszolgálati egyetemen folytatja.

Hatéves korától foglalkozik Kyokushin karatéval, a Sárospataki Kyokushin Karate Sportegyesület igazolt versenyzője, a Matsushima Kyokushin Karate Szövetség válogatottjának tagja. Eddigi pályafutása során 31 Bajnoki címet szerzett. Ezek közül a legnagyobb eredményei: háromszoros Ashihara Eurázsia Bajnok, négyszeres Diákolimpiai Bajnok, háromszoros Horvátország Bajnoka, Szerbia Bajnoka, kétszeres Világkupa Győztes. 2016-ban és 2017-ben junior kategóriában több szakmai világszervezet világ- és európa bajnoki címét érdemelte ki. 2017 nyarán 1 Dan mesterfokozatot szerzett.

Sárospatak város „Jó tanulója, jó sportolója”, Borsod-Abaúj-Zemplén megye „Jó tanulója, jó sportolója” díjakkal büszkélkedhet. 2017-ben az Emberi Erőforrások Miniszter „Magyarország jó tanulója, jó sportolója” díjban részesítette.”

***

Egy, az egész régiót érintő sikeres pályázatban vesz részt a Sárospataki Kyokushin Karate Sportegyesület

Több millió forintos pályázatot nyert a HIKO HONKYOKUSHIN ALAPÍTVÁNY, akik egy különleges, a felnőtt lakosságot érintő 12 hónapos programot szerveznek majd az Észak-magyarországi területeken. Az Alapítvánnyal már hosszú ideje együttműködik a Sárospataki Kyokushin Karate Sportegyesület is, így városunk is része lesz a sikeres pályázatnak az elkövetkező egy évben. A részletekről az egyesület vezetője, Velmovszki József számolt be.

„Nagyon örülünk, hogy mi is részt vehetünk a pályázatban és hogy egy olyan szabadidős tevékenységgel segíthetjük a sportolni és mozogni vágyó lakosokat, amely számukra teljesen ingyenes, azonban a helyesen elvégzett feladatok után sokat erősödhetnek és javulhat a fizikai erőnlétük is.

A program célja, hogy a fizikailag inaktív életvitelt folytató személyeket bevonja a mozgás világába szabadidős sportok és különböző mozgásformák megismertetésével, testmozgás illetve sportprogramok szervezésével, szabadidősportot gyakorló csoportok szervezésével. Szeretnénk elérni, hogy a résztvevőknek növekedjen a mentális stabilitása.

Az edzéseket várhatóan szeptember közepén indulnak be. Két helyszínen, Sárospatakon (hétfőn és szerdán) illetve Sárazsadányban (kedden és csütörtökön) tartunk majd Nippon Zengo tornát és DORS funkcionális edzéseket. Hetente 2×1 óra áll majd a résztvevők rendelkezésére 12 hónapon keresztül. Azonban amint letelik ez az idő nem kell majd lezárni a megkezdett munkát, hisz ha lesz igény a folytatásra, akkor a programban résztvevők továbbra is járhatnak majd edzésekre.” – mondta Velmovszki József.

Az edzők minden alkalommal apró motivációs ajándékokkal is készülnek majd a résztvevők számára, akik ha a program végéig kitartanak, akkor egy ingyenes szakmai edzőtárborban vehetnek részt jövőre.

Hamarosan megkezdődik a jelentkezés, melyre internetes felületen lesz majd lehetőség. Jelentkezni 18 éves kortól lehet, felső korhatár nincs.

A pályázat 30 Észak-magyarországi településen valósul meg, 14 szakmai edző bevonásával.

Feltöltő

Fel