Herczku Ági és a Banda táncoltatta meg a patakiakat

A Zempléni Fesztivál ideje alatt minden este szól a jazz a sárospataki Makovecz téren. Idén egy kis újdonságot is tapasztalhatott a közönség, hiszen a jól bevált jazz mellett most több alkalommal folk koncertek is színesítették az estéket. Legutóbb a helyi érdekeltségű Herczku Ági és bandája lépett színpadra, akik fantasztikus hangulatot teremtettek a téren. A nézők közül sokan táncoltak, énekeltek, Ági csodás hangja és a hozzá társuló autentikus népzene teljesen elvarázsolt mindenkit.

Herczku Ágnes eredendően nem előadóművészi pályára készült, bár hétéves kora óta tanult zenét, jazzbalettezett és néptáncolt. Sárospatakon érettségizett, majd a Miskolci Egyetemen történelemszakon tanári, majd később tánctanári diplomát is szerzett. 1997-ben került a Honvéd Együttes tánckarába, itt kezdődött el hivatásos énekesi pályafutása is. Karrierje rendkívül gyorsan ívelt felfelé, 2002-től a Magyar Állami Népi Együttes szólistája lett. Több saját lemezt adott ki, számos hazai és külföldi produkcióban vett részt. Az autentikus népdaléneklés mellett különböző műfajok zenészeivel dolgozott együtt, a legtöbbet Nikola Parovval, aki ma is énekese közös formációjuknak. Tehetségét több rangos díjjal is elismerték már, de igazán arra büszke, hogy a legjobb barátai ma is azok, akik húsz évvel ezelőtt.

A barátok pedig most sem hagyták egyedül, a sárospataki gimnáziumi osztálytársak szinte kivétel nélkül a közönség soraiban voltak.

Feltöltő

Fel