Győri Sánta Kinga festőművész kiállítása A Művelődés Házában

A Sárospataki Képtár és a Zempléni Fesztivál közös szervezésében idén augusztus 10-e és 19-e között hat nagybányai művész kiállítása nyílik meg. Míg korábban Les Pál és Kása Dávid műveit tekinthette meg a nagyközönség, most A Művelődés Háza és Könyvtára emeleti galériájában Győri Sánta Kinga festőművész alkotásaiból nyílt tárlat.

Győri Sánta Kinga festészete rendkívül változatos. Egymástól látszólag nagyon eltérő technikával és témaválasztással dolgozza ki sok elemből álló sorozatait. Vizuális gondolatait sok elemből álló, de összefüggő képekben fejezi ki. Elindul egy részlettől, egy motívumtól, azt kiteljesíti, átalakítja, megpróbálja több metamorfózisban, ameddig már nincs tovább. Egy-egy sorozat több éves munka, amelybe a művész életének örömei és megpróbáltatásai is bele vannak szőve. Munkái nem csupán a vizuális ábrázolás igényével készülnek. Az egy-egy sorozaton következetesen végigvitt szimbólumrendszere mindig valami általános érvényű mondanivaló sok oldalát igyekszik kibontani.

A kiállításon a művészt és a vendégeket Csatlósné Komáromi Katalin köszöntötte, majd az alkotóról és a festményekről Medveczky Ágnes festőművész osztotta meg gondolatait. A megnyitón zongorajátékával közreműködött Szakcsi Lakatos Béla.

Győri Sánta Kinga kiállítása augusztus 31-ig tekinthető meg A Művelődés Háza és Könyvtárában, naponta 10-től 18 óráig.

Feltöltő

Fel