Felvidéken a Rákóczi iskola tanulói

„Nekem áldott az a bölcső, mely magyarrá ringatott.”

Arany János gondolataival, verseivel jártuk a Felvidéket. Ebben az évben a HAT-17-01-2017-00315 azonosítószámú HATÁRTALANUL program pályázatával, a Sárospataki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 7. osztályos tanulóival a Felvidéket tűztük ki úti célul. Rozsnyó, Mikszáthfalva, Alsósztregova, Nagyida irodalmi kincseivel, a Szádelői-völgy, ochtinái aragonitbarlang, Magas-Tátra természeti szépségeivel, Kassa történelmi múltjával mind-mind ámulatba ejtettek minket.

Rozsnyón testvériskolánkkal közösen emlékeztünk meg a trianoni magyarellenes döntésről, s műsorunkkal is kifejeztük együttérzésünket elszakadt testvéreinkkel. Műsorunkat előadtuk a szádalmási református templomban is, amely könnyet csalt az ott élők szemébe is. Sok sebet, fájó emléket szaggatott fel. Úgy gondolom, hogy még hosszú ideig fognak beszélni megható műsorunkról.

Az utolsó estén egy vetélkedővel elevenítettük fel a napok eseményeit, látnivalóit, s jó érzéssel állapítottuk meg, nagyon sok ismeretet gyűjtöttünk.

Mindig szívesen fogunk visszaemlékezni ezekre a napokra, a kedves és szívélyes fogadtatásra, az ” Arany” gondolatra: Öleljük meg egymást, szívesen, meghitten, És szeressük egymást: úgy áld meg az Isten.”

További fotók >>>

Sárospataki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

Feltöltő

Fel