Közel 13 kg-s volt a legnagyobb hal a Sárospatak Jubileumi Csepel Bojlis Kupán

Idén 10. alkalommal rendezték meg a Csepel tavon a Sárospatak Jubileumi Csepel Bojlis Kupát. Az évek alatt megváltoztak a szabályok, idén már csak úgynevezett bojlis módszerrel horgásztak a csapatok. A tavon nyolc szektort alakított ki a szervező Bodorgmenti Sporthorgász Egyesület, melyekhez nyolc csapat jelentkezését várták.

Gulyás Péter, a Bodrogmenti Sporthorgász Egyesület titkára mesélt a versenyről.

„A horgászversenyt 2008-ban rendeztük meg először a Csepel tavon, Csepel Pontyfogó Kupa néven. Először lazább szabályokkal, többféle horgászmódszer is megengedett volt. Egy alkalommal volt Finkelde Bojlis Kupa, és több alkalommal Blero Csepel Pontyfogó Kupa, utalva ezzel arra, hogy ez alkalmakkor, a Blero 55 horgászbolt szponzorált a versenyt.

Korábban a versenyek előtt kisebb, 1-3 kg súlyú pontyok kerültek a tóba, így ezek adták a fogások nagy részét, azonban így csak kevés nagy hal került kifogásra. Ezen szerettem volna az éven változtatni. Az volt a célom, hogy olyan verseny jöjjön létre, ami megmutatja a tó nagyhal állományát. Szerencsére ez sikerült is!

Új nevet kapott a verseny, Sárospatak Jubileumi Csepel Bojlis Kupa néven zajlott már idén. Ez utal egyben Sárospatak város 50. jubileumára és a megváltozott horgászmódszerre is. Szigorúbb szabályzat mellett, úgynevezett bojlis módszerrel horgásztak a csapatok. A tavon nyolc szektort alakítottunk ki, ennyi csapat nevezhetett. Nem volt a verseny előtt kis méretű halak telepítése, így darabszámban sokkal kevesebb halat fogtunk, de 5-12 kg súlyúakat.

Mindenképpen jól sikerült verseny volt, ami megmutatta, milyen szép halak élnek a Csepel tóban!” – mondta Gulyás Péter.

A végeredmény:

I. helyezett: Spike Baits Raptocarp Team
Pingor Zsolt és Gulyás Péter
18 db ponty, 111,59 kg

II. helyezett: Bodrog Carp Team
Csákó Attila és Pércsi Richárd
12 db ponty, 37,80 kg

III. helyezett: Keszeg Horgászbolt Team
Szabó István, Kocsis Péter és Szabóné Kelemen Katalin
3 hal (2 ponty és 1 amur), 21,70 kg

Legnagyobb hal: Keszeg Horgászbolt Team 12,60 kg amur

Különdíj (50. órában legtöbb hal): Spike Baits Raptocarp Team – 77,80 kg

Feltöltő

Fel