Ismét a legjobbak között a Farkas Ferenc Művészeti Iskola Táncosai

Szarvason rendezték az elmúlt hétvégén a Gyermek Néptáncosok Országos Szólótánc Fesztiváljának döntőjét.  Zemplént a Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola táncosai – Haskó Leila, Bódi Ádám és Dékány Csanád – képviselték, akik a januári selejtezőről jutottak tovább. A felkészítő pedagógusok –  Darmos Éva, Darmos István – már ezt is hatalmas sikernek értékelték, hiszen az országból mintegy 110 gyermek vett részt a döntőn, s a legjobb 110-ben lenni is hatalmas eredmény.

Ádám szólóban bodrogközi pásztorbotolót, valamint pálpataki verbunkot táncolt, míg Leila és Csanád párban indult, bodrogközi csárdást és nagyiváni csárdást mutattak be.  A szervezők a verseny próbái és bemutatói mellett számos kiegészítő programot – táncházat, kirándulást, sárkányhajózást, fürdést, kenuzást stb. – kínáltak a résztvevőknek, így ez a gyermekközpontú rendezvény fantasztikus élményt jelentett a pataki táncosoknak is. A hétvégére a koronát azt tette fel, hogy a Haskó Leila és Dékány Csanád alkotta páros különdíjat nyert, így az ország mintegy 30 legjobb szólótáncosa közé kerültek.

A Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola néptáncosainak kamara csoportos és csoportosan elért kiváló eredményei mellett ez a szólótáncos eredmény is mutatja, hogy a megye és az ország kiemelkedő néptáncos műhelye működik városunkban, a Szent Erzsébet utcai épületben.

Feltöltő

Fel