Kárpát-medencei sikereket értek el a Rákóczis diákok

A Lakitelek Népfőiskola, a Hungarikum Bizottság és a Nemzeti Művelődési Intézet Kárpát-medence kincsei címmel hirdetett versenyt általános iskolák hetedik osztályos tanulói számára. A felhívásra több mint 600 csapat küldte el jelentkezését Magyarországról és a Kárpát-medence magyarlakta tájegységeiből. Az első forduló eredményei után 400 csapat versengett az elődöntőbe jutásért.

A 3 diákból és 1 felkészítő tanárból álló csapatok interjút készítettek egy-egy olyan emberrel, akire büszkék az adott településen; 13+1 kérdésből álló települési értéktotót állítottak össze, valamint 50 kérdésből álló tesztlap segítségével bővítették tudásukat a Kárpát-medencében található értékekről.

Eredményeik alapján 24 magyarországi és 24 határon túli csapat mérkőzött meg az április végén zajló elődöntőben, ahol a Sárospataki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola csapata 2. helyezést ért el. Az országos döntőre a Lakitelek Népfőiskolán május 10-11-én került sor, itt iskolánk csapata: Ambrus Boróka, Borsós Máté, Hünlich Hédi az előkelő 4. helyen végeztek és értékes ajándékcsomagot kaptak, valamint egy a hungarikumokhoz kötődő, kétnapos országjáró kiránduláson vesznek részt. Felkészítő tanár: Császár Erika, a felkészítést segítette Jaskó Beatrix.

A Sárospataki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola beszámolója

Feltöltő

Fel