Minősítő hangversenyen járt a Sárospataki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola kórusa

Szép és nemes feladat a Sárospataki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában énekkart szervezni, főként, ha ezt a „Rodostói kakukk„ emlékére teszem.

Lelkes kórusomnak az elmúlt héten színes programokban volt része. Minősítő hangversenyre készültünk Egerbe. Ennek a készülődésnek az első állomása április 17-én az a születésnapi koncert volt, ahol az iskola aulájában meghívott vendégeink, szülők és tanárok előtt adtuk elő műsorunkat. Április 21-én, szombaton Egerben az Éneklő Ifjúság Hangversenyen szerepeltünk, mint új iskolai kórus.

Műsorunkban, a gyermek blokkban kánont, kétszólamú műveket és szólisták által színezett dalt adtunk elő ( szólisták: Remeczki Lili 5.d és Szuromi Zsuzsanna 5.b). A magyar blokkban 3 zongorakíséretes darabot énekeltünk, melyben büszkén hirdethettük hazaszeretetünket. A sárospataki és egri közönség soraiban különösen nagy sikere volt Kiss Kata: Magyar vagyok című számának.

Külön köszönet Dr. Mellesné Boross Kinga tanárnőnek, aki a Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola képviseletében zongorakíséretével mindig segítette munkánkat.

Egri kirándulásunk jó lehetőség volt új élmény gyűjtésére, közösség formálására. Máig érezzük a hangversenyen kapott óriási kalács ízét, a közös fagyizást, fotózkodást a Dobó téren, a kalandos felfedező utat az egri vár titkos folyosójában.

Köszönet a főszereplőknek, a kitartó kórustagoknak, tanároknak, szülőknek, akik lehetővé tették számunkra ezt a szereplést.

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő NKA Igazgatósága anyagilag segítette egri kirándulásunkat, s egyenruhánk megvásárlását.

Külön köszönet a Sárospataki Ruhaipari Zrt. vezetőjének, dolgozóinak, akik a „Színes iskola” jelképeként sokszínű sálakkal segítették fellépésünket.

Szabó Katalin
kórusvezető

Feltöltő

Fel