XVI. Megyei Rézfúvós Verseny a Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában

A Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola XVI. alkalommal adott helyet a megyei rézfúvós versenynek, mely kétévente kerül megrendezésre.

A versenyfelhívásra eddig soha nem látott jelentkezés érkezett, hiszen 106 tanuló jelezte 17 iskolából részvételét trombita, harsona, tenorkürt-baritonkürt, vadászkürt, tuba hangszereken négy korcsoportban. Ez a létszám több mint 30 fővel haladta meg az eddigi legnagyobb létszámú rendezvényünket.

A versenyen megjelenteket Aros János polgármester úr köszöntötte, majd Donkó József tankerületi igazgató úr nyitotta meg.
A zsűri értékelő feladatait Szavári András trombitaművész, Kakuk Zoltán harsonaművész, Mohácsi István kürtművész és Dr. Zobay Béla nyugalmazott trombitaművész látta el, akik gyakorló pedagógusok és a Miskolci Szimfónikus Zenekar művészei. A versenyzők bemutatkozását 54 pedagógus (főtárgyas és zongorakísérő) kísérte figyelemmel.

Az egész napos rendezvény késő délután fejeződött be a zsűri értékelésével és a díjkiosztással. A zsűri magas színvonalúnak ítélte a diákok szakmai felkészültségét és a rendezvény lebonyolítását egyaránt. Reményüket fejezték ki, hogy a két év múlva megrendezésre kerülő versenynek is részesei lehetnek majd és nem csökken az érdeklődés a rézfúvós hangszereken való játék iránt.

A verseny után a zsűri tagjai az érdeklődő tanár kollégáknak szakmai megbeszélést tartottak illetve segítséget nyújtottak a felmerülő kérdések megoldásában.

Iskolánkat – mint rendező intézményt – rengeteg elismerés érte a nap folyamán pedagógusok és szülők részéről egyaránt.
Külön öröm számunkra, hogy iskolánkat 6 növendék is képviselte: Sáfrányos Miklós tanárúr növendékei közül Karsai Pénelopé és Karsai Mihály Ferenc, Kaszó Lajos tanárúr tanítványai közül pedig Butkai Gergely, Borsós Máté, Borsós Zsombor és Kiss Tamás. Kaszó Lajos tanárúr növendékei az alábbi helyezéseket érték el: Butkai Gergely tenorkürt-baritonkürt II. korcsoportban I. helyezést, Borsós Máté tenorkürt-baritonkürt II. korcsoportban III. helyezést és Kiss Tamás tenorkürt-baritonkürt III. korcsoportban III. helyezést. Gratulálunk!
A zongorakísérők: Neupauer Olga és Dr. Mellesné Boross Kinga, akik a kollégák munkáját illetve a növendékek felkészülését segítették.

Köszönöm az iskola minden dolgozójának elismerést érdemlő munkáját valamint a rendezvény színvonalas megszervezéséhez segítséget adók példamutató támogatását:

Sárospataki Tankerületi Központ
Sárospatak Város Önkormányzata
Vár Vendéglő és Panzió
Rapid Dekor és Nyomda

Bálint Béla
igazgató

Feltöltő

Fel