A Sárospataki Református Iskola országos eredményei Tiszakécskén

„A mese örök. A mese pedig azért örök, mert a közönsége is örök. Amíg gyerekek vannak, addig mese is lesz, és a gyerekek sem változnak lényegesen, alapállásuk örök. Mert mi a gyerek viszonya a világhoz? Meg akarja ismerni, és maga akarja hódítani, és ebben segít többek között a mese is.”

Csukás István 2017. november 10-én ismét részt vett a Református Iskolák XIV. Országos Mesemondó-, Meseíró-, Szépíró-, Kézműves és Angol/Német Fordító Találkozón, Tiszakécskén. Az eseményen 35 iskola képviseltette magát 316 tanulóval, általános iskola 7 évfolyamán mesemondás, meseírás, szépírás, kézműves és idegennyelvű fordítás kategóriákban.

Intézményünk, a Sárospataki Református Kollégium Általános Iskolája idén is szépen vette az akadályokat, 12 tanulónkból 6 tanuló ért el dobogós helyezést!

Mesemondás: Asztalos Zoé – aranyminősítés, Funák Zétény Nemere – bronzminősítés
Meseírás: Balogh Gergely Sándor – ezüstminősítés
Szépírás: Timkó Lilla – aranyminősítés, Iván Liliána – bronzminősítés, Karászi Réka – aranyminősítés.

Többi versenyzőnk is becsülettel helyt állt a megmérettetésen. Ezúton is köszönjük a felkészítő tanároknak a munkájukat!

Míg a zsűri meghozta a nehéz döntést a helyezettekkel kapcsolatban, addig a gyerekek kézműves foglalkozáson foglalhatták el magukat, várva a döntést. A hosszú útról kicsit elfáradva, de nagyon boldogan és elégedetten tértünk haza!

Takács Zoltánné és Funákné Pilák Henrietta
tanítók

Feltöltő

Fel