Óvodaszentelés és termésáldás az Örömhírvétel Görögkatolikus Óvodában

Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk,  a Miskolci Egyházmegye fenntartásában lévő Örömhírvétel Görögkatolikus Óvoda egy sikeres pályázatnak köszönhetően teljes épületfelújításon esett át. Most a felújított intézményt ünnepélyes keretek között szentelte meg, illetve kérte Isten áldását a kis növendékekre és az ott dolgozókra Dr. Orosz Atanáz püspök úr.

Tóth Ottóné az óvoda vezetője elmondta, az óvoda felújítása korábban három ütemben valósult meg. Az épület összes nyílászáróját kicserélték, megújult a vizesblokkok nagy többsége, teljes festést kaptak a belső terek, a villamoshálózatot is lecserélték. A csoportszobákban és az irodákban felcsiszolták a parkettákat, új lakkréteget kaptak. Az óvodavezető úgy érzi, most még meghittebb és barátságosabb a nevelési intézmény, boldogok amiért sikerült egy közösségi teret kialakítaniuk, ahol méltóképpen tarthatják meg rendezvényeiket is.

Dr. Orosz Atanáz püspök elmondta, fontosnak tartják, hogy az óvoda lelkileg megteljen azzal a tartalommal, amit a világ és az egyházuk megkíván. Örömét fejezte ki az intézmény megújulásával kapcsolatban, majd megszentelte azt, illetve megáldotta a kisgyermekeket és a benne dolgozókat is.

Az óvoda megszentelése után a gyermekek műsorával folytatódott az ünnepség, majd a hagyományokhoz híven termésáldásra és gyümölcsszentelésre is sor került. Püspök úr szerint fontos, hogy a gyermekek hálásak legyenek a teremtett világért, hogy megértsék, a természet értünk terem szép gyümölcsöket, terméseket, melyekért felelősek vagyunk most és a későbbiekben is.

Feltöltő

Fel