Csengőbúcsú a Kisrefiben

A 2016—17-es tanévben 30 tanuló ballagott a Kisrefi 8. osztályából.
A szépen feldíszített iskola épülete és a tantermek impozáns látványt nyújtottak. Először Timáriné Király Sarolta tagintézmény-vezető szólt a búcsúzókhoz. A 7. osztályos Horgonyi Jázmin búcsúztató szavai után átadták a tarisznyát és a virágot a ballagóknak, ezutánNagy-Baló Csaba igazgató úr emlékként átadta acsengőket. Ezt követően búcsút vettek a tantermektől és az iskolától, majd iskola ajtaján kilépve minden búcsúzó diák megkondította az 1904-ben készült harangot, majd diákok az Iskolakerten keresztül A Művelődés Háza színháztermébe vonultak az alsóbb évesek sorfala között.
Délután két órakor megkezdődött az ünnepi istentisztelet az alkalomhoz illően feldíszített színházterembe, ahol Fejér Zoltán iskolalelkész hirdetett igét.

Az itt maradó diákok nevében Tóth Fruzsina hetedik osztályos tanuló búcsúzott a nyolcadikosoktól, Fejér Abigél pedig verssel köszönt el a végzősöktől.Bodnár Anna nyolcadik osztályos tanuló szavalt. A nyolcadik osztályosok nevében Körmendi Fruzsina köszönt el Református Kollégium minden tanárától és diákjától. A ballagók az iskola zászlaját átadták az itt maradó diákság számára megőrzésre.
Az ünnepség keretében a Gimnáziumért Alapítvány Alma Mater Díjat adományozott Csáki Donát és Pásztor András ballagó diákoknak. Kiváló tanulmányi és versenyeredményekért több tanulónk díjazásban részesült.

• Kitűnő tanulmányi eredményéért a humán és reál tantárgyakban nyújtott kimagasló teljesítményéért Körmendi Fruzsina könyvjutalmat kapott.
• Jó tanuló, jó sportoló díjban részesültek:
A sportban nyújtott kimagasló eredményéért, és a „Szép magyar beszéd” országos versenyen elért teljesítményéért Bodnár Anna.
Jeles tanulmányi eredményéért és sportban nyújtott eredményeiért Götz Panna
• Jeles tanulmányi eredményéért, művészeti tevékenységéért és az országos szépíró versenyen nyújtott teljesítményéért Vaskó Csenge könyvjutalomban részesült.
• Művészeti tevékenységéért, jeles tanulmányi eredményéért, fizika pontversenyen 2. helyezéséért könyvjutalmat kapott: Bana László
• Művészeti tevékenységéért, jeles tanulmányi eredményéért és gimnáziumi angol pontversenyen elért 1. helyezéséért könyvjutalmat kapott Kerekes Attila
• Kitűnő tanulmányi eredményükért és a versenyeken nyújtott kimagasló teljesítményükért Téglás Boglárka, Rák Benedek könyvjutalomban részesültek.
• Hittanversenyeken nyújtott kimagasló teljesítményéért Fejér Teofil könyvjutalomban részesült.
• Kitűnő tanulmányi eredményéért és a gimnáziumi angol pontversenyen elért 3. helyezéséért és a fizika pontversenyen elért 3. helyezéséért könyvjutalmat és oklevelet kapott Szebényi Dávid.
• Jeles tanulmányi eredményéért és a sportban nyújtott kimagasló teljesítményéért oklevélben részesültGócs Bálint.
• Vöröskeresztes, elsősegélynyújtó versenyeken való eredményes szerepléséért oklevélben és könyvjutalomban részesültek: Gombos Boglárka, Lukács Nóra.
• Közösségben végzett munkájáért oklevélben részesültVajkó Ádám.
• A gimnáziumi biológia laborversenyen első helyezést ért el Bana László és Csáki Donát.
• Gimnáziumi fizika pontversenyen elért 1. helyezéséért oklevelet és tárgyi ajándékot kapott Rák Benedek és Pásztor András.
• Szülői választmányunk elnökének Gócsné Bodor Melindának második gyermeke elballagott az általános iskolából. Köszönjük, hogy 12 évig segítette közösségünk munkáját és képviselte a Kisrefis szülőket.
• Vajkó István 8 évig a ballagó osztály Szülői Választmány tagja volt, aki nagy odafigyeléssel, precízen szervezte Melindával együtt az osztály ügyeit.

Az ünnepség végén A Művelődés Háza előtti téren közös fotózásra került sor. Ezt követően az iskola minden tanulója és tanára az Iskolakerten keresztül átvonult a Kisrefi udvarára, ahol minden végzős diák egy jókívánsággal megtöltött lufit engedett a levegőbe.

Minden ballagó diák számára Isten áldását kérjükés sok sikert kívánunk további életükre!

Timáriné Király Sarolta, tagintézmény-vezető beszámolója

Feltöltő

Fel