Paktumot kötöttek a helyi foglalkoztatás elősegítésére

Aláírták a partnerek az együttműködési megállapodást a Sárospataki városházán, amelynek célja, hogy több szereplő közösen gondolkodásának eredményeként szakképzettséghez és munkához juttassanak embereket.

Sikora Attila alpolgármester azt mondta, hogy az önkormányzat számára fontos a humánerőforrások fejlesztése, a foglalkoztatás ösztönzése és a társadalmi együttműködések támogatása. Most egy olyan pályázati program veheti kezdetét, amelynek fontos eleme a munkaerő helyben tartása.
A célokhoz uniós forráson keresztül érhetnek el. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett „Helyi foglalkoztatási együttműködések” című konstrukcióban 534. 770.000 Ft-ot nyert el Sárospatak Város Önkormányzat és Konzorciumi partnere a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal. A három éves programban további 53 környező önkormányzat, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal és a Járási Kormányhivatalok, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a térség munkaadói, civil szervezetei vesznek részt.

A program fő célja, hogy párbeszédre, együttműködésre ösztönözze a projektben részt vevő települések munkaerő-piacának szereplőit a foglalkoztatás gondjainak enyhítése érdekében – mondta Prókai Orsolya. A Sárospataki Foglalkoztatási Paktum projektvezetője hozzátette, a program megvalósítása során a helyi vállalkozások megfelelő munkaerőhöz jutnak, ugyanakkor a hátrányos helyzetű célcsoportokban csökken a munkanélküliség aránya, ami a térség megfelelő humánerőforrásának biztosításához és gazdasági versenyképességének növekedéshez vezet.

A projekt eredményeként helyi igényeknek megfelelő képzési és támogatási rendszer jön létre, melynek keretében 350 fő kerül bevonásra munkaerő-piaci programokba, így javítva a projektben részt vevő települések foglalkoztatási mutatóit.

Feltöltő

Fel