Bíborosi szentmise Szent Erzsébet tiszteletére

Több mint hetven településről és határon túlról is érkeztek zarándokok Sárospatakra, hogy részt vegyenek a Vízikapunál megtartott ünnepi szentmisén. A regisztráció alapján ezerötszáznál is többen érkeztek Pünkösd hétfőn Sárospatakra.

Szent Erzsébet előtt tisztelegve érkezett Sárospatakra Dominik Duka bíboros, prágai érsek, aki a szentmisét celebrálta. Latin nyelven tartották a misét, melynek keretében Dominik Duka homíliájában arról is beszélt, hogy mekkora tisztelet övezi Szent Erzsébetet szerte a világon. Azt az asszonyt, aki példát mutatott a maga korában, cselekedetei a ma emberének is irányt mutatnak. A bíboros arról is szólt, hogy a magyarság nagysága mindenkor elismerésre méltó volt és meghatározó gondolkozókat adott hazánk Európának.

A szentmisét körmenet követte, melyet követően a Szent Erzsébet zarándoklatra indulókat Dr. Ternyák Csaba, egri érsek búcsúztatta. Megköszönve Dominik Duka részvételét azt tanácsolta a zarándokoknak, hogy legyen tiszta és nemes az útjuk, járjanak büszkén Szent Erzsébet nyomában.

Feltöltő

Fel