Március 2-án újra Torkos Csütörtök

A Magyar Turisztikai Ügynökség 2006 óta karolja fel a gasztronómiai eseményt, hogy népszerűsítse az étterembe járást, ám az idei évtől már nincs központi szervezése. Sárospatakon ennek ellenére két étterem is megrendezi a 11 évre visszanyúló és nagy sikerű gasztronómiát népszerűsítő eseményt.

A Hotel Bodrog éttermében este korlátlan étel fogyasztást tartalmazó elegáns büféasztalos vacsorával várják a vendégeket 50% kedvezménnyel, melynek keretében a környékre jellemző, a modern gasztronómiai irányelvek figyelembe vételével elkészített ételeket tálalnak a séfek.

A Makkhetes Étteremben 50% kedvezményt biztosítanak már napközben is az ebéd során helyben fogyasztott ételekre, valamint este különleges, alapvetően a helyi hagyományokat is megelevenítő vacsorával és borkóstolóval várják az érdeklődőket.

A néphagyomány szerint a negyvennapos böjt előtti utolsó csütörtök a farsang farkának különleges napja, amikor bővebben, torkosabban étkeztek az emberek.Idén hamvazószerda március 1-jére esik, így a torkos csütörtök rendezvény a böjti időszakra csúszott át.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége is a gasztronómia felé nyitva erősödik – közölte tájékoztatójában Bágyi Péter. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének Észak-magyarországi régiójának vezetője azt mondta, a jövőben az elnök és az általános alelnök mellett gasztronómiai társelnöke is lesz a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének – döntött a szervezet február 21-i, rendkívüli közgyűlése. Az éttermi vonal erősítésével egyértelműen a csúcsgasztronómia népszerűsítését tervezi az MSZÉSZ. Nagyszerű kitörési pontja lehet ez az Északi-régiónak, hiszen a fantasztikus Tokaji borokra építve egyre több országos szinten is elismert étterem található a környékünkön – tette hozzá Bágyi Péter.

Feltöltő

Fel