Hírek a 10 éves SUSI életéből

A jubileumi tízedik alkalommal kezdte meg a tanévét a Sárospataki Utánpótlásnevelő Sportiskola, azaz a SUSI. A délutáni rendszerben működő egyesület a 2001-2011-ben született sportolóknak tart edzéseket. Jelenleg 171 (!) gyermek mozog a tréningeken, a labdarúgás, a futsal, a szivacskézilabda, a kézilabda és a torna sportágakban. Az évkezdés nagyon sikeresnek mondható egyfelől, hiszen a TAO pályázat keretein belül mind a kézilabda szakosztály (4.880.000 Ft.), mind a labdarúgó szakosztály (5.300.155 Ft. + egy 9 személyes kisbusz) abszolválta magát a nyertesek között, jelenleg pedig a vezetők ezen összegek feltöltésén mesterkednek!

Az edzőtáborok után számos bajnokság kezdődött el a sportolók számára, de előtte fontos feladata volt a SUSI-ban dolgozóknak, hogy megfelelő edzéshelyszíneket biztosítsanak a csapatok számára. Ez a munka nem volt egyszerű a megnövekedett létszám tekintetében!

Számos mérkőzésen vettek részt a női labdarúgók (Szerencs, Kazincbarcika, Edelény, Sajóvölgye FS., Kurityán, Sajóvámos, Taktaharkány, Mezőkövesd, Tiszalúc), akik a 2016/2017-es őszi szezont első helyen zárták, kitűnő teljesítménnyel!

Az U13-as leány kézilabdások is bajnoki mérkőzéseken jeleskedtek, hiszen nagyszerű eredményeket értek el Fehérgyarmaton, Nyíregyházán, Kisvárdán, Nyíradonyban és Tiszavasváriban is.! Az U10-es korosztály is megkezdte a küzdelemsorozatot a Kisvárdai vendégszereplésükkel, de a továbbiakban is fontos feladat vár a Hevele tanítványokra Miskolcon, Mátészalkán és Sárospatakon is! Az U9, U8 és az U7-es csapatok pedig Kazincbarcikára, Nyíregyházára is utaznak, valamint hazai környezetben is megmutathatják tudásukat! Külön ki kell emelni azt a tényt, hogy egyre több kislány választja ezt a szép sportágat magának!

A tornászok is nagy feladat előtt állnak, hiszen hamarosan a SUSI Karácsonyon bemutatózni fognak, valamint szeretnék az edzők hogy valamely korcsoport részt vegyen 2017 májusában a Zsebibaba Bajnokság országos küzdelmeiben. A sok gyermekre való tekintettel, egy országos szintű szakember Miskolcról – Tarr Miklós – havonta egyszer segíti a tornászok munkáját, felkészülését!

A labdarúgók összes korosztálya (U13-U7) szeptembertől – novemberig minden Bozsik program meccsnapján részt vett, sőt a három téli tornán is szerepelni fognak az ifjú focisták. Ezen kívül Diósgyőrből, Nyíregyházáról, Alsózsolcáról és Cigándról is érkezett meghívó, teremtorna kapcsán, amelyen részt is vesznek majd a sportolók. Valamint az országos futsal (U13; U11) küzdelmeire is nevezett a pataki egyesület, amelyre 2017 februárjában, Tiszaújvárosban kerül sor! A VIII. Sárospataki Felnőtt Nemzetközi Teremlabdarúgó Tornán pedig bemutató mérkőzéseket fognak játszani labdarúgók!

Az elkövetkező időszakban kettő komoly rendezvénye is lesz a Sárospataki Utánpótlásnevelő Sportiskolának! Az egyik a – jubileumi – X. SUSI Karácsonyi Sportfesztivál, melyen az összes gyermek képviselteti magát, azaz a hozzátartozók hazai pályán láthatják kedvenceiket, 2016 decemberében! A másik a SUSI Sport Bál lesz, amelyet a szervezők második alkalommal rendeznek meg, a múlt évi siker után, hiszen több mint 230-an vettek részt akkor a jótékonysági rendezvényen. Az eseményen, számos műsor mellett, ismét lesz híres vendég, a sport világából, akinek a személye egyenlőre titok a nagyközönség számára! A szervezők mindenkit várnak meghitt szeretettel, 2017. február 11-én, az Árpád Vezér Gimnáziumba! Hír még az egyesület életéből, hogy hamarosan egy új, profi honlappal bővül a “repertoár”.

Belicza János


 

 

Feltöltő

Fel