Zarándoklat az Irgalmasság Szentévében

Október 28 – 29 -én a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola dolgozói közössége főtisztelendő Bakos Tamás káplán atya és Zsuzsa nővér lelki vezetésével az Irgalmasság Szentévében zarándoklatútra indult Krakkóba. Megtekintették a 2002. augusztus  17-én II. János Pál által felszentelt Isteni Irgalmasság Bazilikáját. Bakos Tamás atya vezetésével hálaadó szentmisén vettek részt az altemplomban található Szentek Közössége magyar kápolnában, majd a magyar himnusz eléneklése  közben koszorút helyeztek el tiszteletük jeléül.

A délutáni program a Szent II. János Pál Centrumban folytatódott. A központ II. János Pál pápa sokszor hangoztatott “Ne féljetek!” mondásáról kapta a nevét. A centrum a kutatómunka, a párbeszéd és az imádság házaként szolgál. A központ kápolnájában őrzik II. János Pál pápa vérereklyéjét, melynek ünnepi elhelyezésére 2011. június 1-én került sor Stanislaw Dziwisz krakkói bíboros érsek, a pápa egykori magántitkára elnökletével.

Szombaton ellátogattak a Wawel dombon elhelyezkedő Királyi palotába és Székesegyházba. Zarándoklatukat Zakopánéban a Fatimai Szűzanya kegyhelyén zárták, itt köszönték meg a Jóistennek azt a sok kegyelmet, amellyel a két nap alatt megajándékozta  az iskola dolgozóit.

 „Arra szolgál ez a szentév, hogy erősen megérezzük annak örömét, hogy Jézus ránk talált, ő ugyanis jó pásztorként azért jött, hogy megkeressen minket, akik eltévedtünk. Arra szolgál ez a jubileumi év, hogy megérezzük szeretetének melegét, amikor vállára vesz, hogy visszavigyen minket az Atya házába.” (Ferenc pápa – részlet)

Feltöltő

Fel