Magyar Termék Nagydíjban részesült a Borsa Desszert

A Magyar Termék Nagydíj Pályázatot 2016-ban tizenkilencedik alkalommal írták ki, idén egy sárospataki gazdasági társaság is elnyerte a tanúsító védjegy használatát.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázati Rendszer célja, hogy elismerje a pályázaton megfelelő áruk és szolgáltatások magas minőségi színvonalát, elősegítse a nemzetközi piacon versenyképes termékek előállítását, ösztönözze azok fejlesztését. Járuljon hozzá a pályázaton minősítést szerzett termékek gyártóinak piaci munkájához, export-tevékenységük fejlesztéséhez. Emellett feladata, hogy segítséget nyújtson a fogyasztók minőségtudatos választásához, hozzájáruljon az egészségtudatos termékek fejlesztéséhez és forgalmazásához. Támogassa a magas hozzáadott értékű, tudásalapú termékek megjelenését, szellemitulajdon-intenzív iparágakban tevékenykedő vállalkozások érvényesülését.

A többfordulós pályázati eljárásra egy pályázatban egy terméket vagy termékcsaládot lehet szerepeltetni.

Sárospatakról a Borsa Hungary Gyümölcsédesség Kft. részesült Magyar Termék Nagydíjban.

2009-ben jött létre társaság azzal a céllal, hogy a szokásos édesipari bonbon és desszert kategóriába tartozó termékeknél lényegesen egészségesebb, édesipari termékkel lássák el a vásárlóikat.

Kezdetben 3 alap ízük volt (szilva, barack, körte) natúr (csokoládé mentes) kivitelben. Később a piacon meglévő további igény megválaszolására bevezették a minőségi, nagy kakaótartalmú csokoládéba (nem bevonómasszába) mártott változatokat is. Jelenleg 3 natúr (barackos, meggyes, vörösáfonyás) és négy csokis (szilvás, barackos, meggyes, vörösáfonyás) íz van a Borsa termékcsaládban.

A hazai és külföldi piacon számtalan édesipari termék található, melyektől a leginkább abban különbözik a jelenlegi Borsa termékcsalád, hogy exkluzív kivitelű és az egészséges táplálkozás követelményeit teljes mértékben kielégíti, ugyanakkor rendkívül finom. A felhasznált gyümölcs aszalványok és olajos magvak élettani hatásai nélkülözhetetlenek mind a gyerekek, mind a felnőttek számára. A szokásos édesipari termékektől lényegesen egészségesebb, mivel aszalt gyümölcsöt, olajos magvakat és ezek nagy kakaótartalmú csokoládéval bevont változatait tartalmazza, ezáltal jól illik a modern táplálkozáshoz.

Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Borsa Hungary Gyümölcsédesség Kft. Borsa modern gyümölcsdesszert termékcsalád:

Borsa gyümölcsdesszert 46 gr., Borsa-Szív 46 gr., Borsa-Ünnep 46 gr., Borsa-Alkalom 46 gr., Borsa gyümölcsdesszert 115 gr., Borsa-Szív 115 gr., Borsa-Ünnep 115 gr., Borsa-Alkalom 115 gr., Borsa-Húsvét 115 gr., Borsa-Karácsony 115 gr.

A Magyar Termék Nagydíj kiírói: INDUSTORG-VÉDJEGYIRODA Minőségügyi Kft., a HIPAVILON Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a Poli-Farbe Vegyipari Kft., a ProfessionCert Mérnöki Szolgáltató Kft. és a TERC Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. A pályázathoz szakmai támogatást nyújtott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Közbeszerzési Hatóság.

Felhasznált forrás: termeknagydij.hu, borsadesszert.hu

Feltöltő

Fel