A Bodrog Néptáncegyüttes és Végardó Fürdő a Megyenap díjazottjai között

Idén második alkalommal került megrendezésre a Borsod–Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat szervezésében a Megyenap. A rendezvénynek Tokaj városa adott otthont. A megye települései egységes pavilonban mutatták be értékeiket, idegenforgalmi és turisztikai nevezetességeiket.

Török Dezső, a Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a vendégeket, megyebeli polgármestereket, valamint a Kassa megyéből, Hargita megyéből és Kárpátaljáról érkezett delegációkat. Bánné dr. Gál Boglárka alelnök asszony a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értéktár jelentőségéről beszélt, majd átadták a „Kincseink” megyei értékdíjakat is. A hat kategóriából idén Sárospatak két díjat kapott.

Egészség és életmód: Végardó Fürdő
Kulturális örökség: Bodrog Néptáncegyüttes

Az elismeréseket Aros János polgármester, Benkő Barnabás Zoltánné a Pataqua Kft. ügyvezető igazgatója és Csatlósné Komáromi Katalin A Művelődés Háza és Könyvtára igazgatója vették át.

A délutáni színpadi programokat a Bodrog Néptáncegyüttes nyitotta, Darmos István – Darmos Éva vezetésével.

A várost bemutató pavilonban A Művelődés Háza és Könyvtára munkatársai segítették a város értékeinek megismerését. A Lorántffy Zsuzsanna Hímzőműhely tagjai mini kiállítás keretében népszerűsítették a közösség munkáit, a kíváncsiskodók helyben is megismerkedhettek az úrihímzés motívumaival.

Feltöltő

Fel