Zempléni Fesztivál Extra programnak adott otthont a Bazilika minor

Meglepetés programokkal örvendezteti meg közönségét az idén 25 éves Zempléni Fesztivál. A kiemelt állami támogatásnak és a jubileumnak köszönhetően Sárospatakon és Tokajban tartanak plusz programokat.

Zempléni Fesztiválos molinó fogadta a sárospataki Bazilika minorhoz érkezőket péntek este, pedig még nincs augusztus.

Szerettünk volna egyfajta hálát adni a sorsnak, az itt élőknek, a partnereinknek és barátainknak azért, hogy közösen elértük a Zempléni Fesztivál huszonöt éves fennállását – mondta Turjányi Miklós, fesztiváligazgató. A Zempléni Fesztivál Extra programok első részét természetes volt, hogy Sárospatakra hozzuk. Abba a városba ahol hagyományosan a nyitó és záró eseményt tartjuk és ahonnan rengeteg támogatást kapunk. Hívtuk barátainkat, támogatóinkat és persze a közönséget a mai koncertre, hogy együtt adjuk hálát annak a programsorozatnak, amely talán ismertebbé tette Zemplént, közelebb hozta a művészetet az emberekhez – mondta Turjányi Miklós.

Egy bölcs csibész lett mára a Zempléni Fesztivál – mondta Hollerung Gábor. A fesztivál művészeti vezetője szerint együtt érett össze a kultúra, a turizmus, a Tokaji bor, Zemplén egysége és a maga nemében országosan is egyedülálló Zempléni Fesztivál. Voltak mélypontok, voltak örömök, voltak lehetőségek, melyek gazdagabbá tették az érdeklődőket lelkiségben, emberségben. Talán ez is különlegessége az általunk képviselt és kedvelt programoknak. Olyan tájakon járnak vendégeink, amelyek szívet, lelket gyönyörködtetnek és közben egy nagyon színes zenei palettával találkoznak a turisták és a helyiek. Ma este ünnepelni jöttünk Sárospatakra – ezért egy olyan zenét hoztunk, ami hálaadás jelentett a maga korában is, igaz egy csatáét. Mi most persze nem állunk harcban, sokkal inkább örülünk hogy itt lehetünk a közönségünkkel – zárta Hollerung Gábor, aki péntek este Sárospatakon vezényelt.

Händel: Dettingeni Te Deum műve hatotta meg a Bazilika minorba látogató vendégeket.

Tatai Nóra szoprán, Balogh Eszter alt, Tóth Olivér tenor és Kocsis-Holper Zoltán basszus közreműködésével szólalt meg a Budafoki Dohnányi Zenekar és a Budapesti Akadémiai Kórustársaság előadásában.

Feltöltő

Fel