Családi gyermeknap az Örömhírvétel Görögkatolikus Óvodában

5 évesek lettünk!

Fennállásunk ötödik évfordulóját családi gyermeknappal ünnepeltük az Örömhírvétel Görögkatolikus óvodában.

 

Az Örömhírvétel Görögkatolikus Óvodában 2016.05.27-én Családi gyermeknapot tartottunk.

Az egész napos rendezvény az óvodás és leendő óvodás gyermekek színvonalas szórakoztatását tette lehetővé.

Délelőtt folyamán a tágas, árnyékos, feldíszített udvaron ügyességi / verseny játékokkal próbálhatták ki a gyermekek magukat. Pihenésként kézműves foglalkozásokba kapcsolódhattak be. A megunhatatlan horgászás és buborékfújó játék minden gyermek érdeklődését felkeltette. A bátrak a hatalmas csúszdás légvárat is birtokba vehették.

Az ebéd utáni pihenést ezen a napon az aktív szórakozás váltotta fel.

Délután a családok, szülők, nagyszülők, kis és nagy testvérek csatlakoztak az óvodai programokhoz.

A szülői munkaközösség szervezésében ovi büfé és jótékonysági bazár várta a gyermekeket / szülőket. A bevételt a szülői munkaközösség az elhasználódott udvari játékok cseréjére ajánlotta fel. Ezúton köszönöm meg minden szülőnek, családnak a hozzájárulását ehhez a naphoz.

A gyermekek szórakoztatására ellátogatott óvodánkba egy „Kutyás” bűvész és a rendőrség jóvoltából egy járőr kocsi is, amit „büntetlenül” kipróbálhattak a gyermekek.

Délután három órától a tehetséggondozó műhely résztvevői szórakoztatták a szülőket és társaikat a „Három pillangó” című mese dramatikus előadásával.

Ezután következett az igazi meglepetés!

Az óvodánk logójával díszített, hatalmas tortával ünnepeltük az 5 éves születésnapunkat.

Végül az óvoda néptánccsoportja vidám előadásával táncra buzdított bennünket. A táncházat élő citera és népi hangszerjátékával tette felejthetetlen élménnyé a kétfős népi zenekar.

Isten áldását kérem minden támogatónkra, műhelyszervezőre, zenészekre, szülőkre, gyermekekre, az óvoda dolgozóira és nem utolsó sorban az egyházunk fenntartóira, hogy lehetővé tették számunkra ennek a napnak a megszervezését, és élményszerű megvalósítását. Bízom benne, hogy az elkövetkező években hasonlóan tartalmas, élményekben gazdag programokkal tehetjük színesebbé és vonzóbbá görögkatolikus óvodai nevelésünket.

Meggyőződésem, hogy csak a családokkal szorosan együttműködve tudjuk megvalósítani a stabil keresztény alapelveken nyugvó pedagógiai programunkat.

Sárospatak, 2016. június 2.

Tóth Ottóné

óvodavezető

Feltöltő

Fel