„Egyedi és különleges” – RETRO játékkiállítás a Carolina Óvodában

A tegnapi napon, azaz 2016. április 28-án (csütörtök) délután, intézményünkben egyedi és különleges élményben volt részük a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt – nyilatkozta Lendvainé Szendrei Ágnes, a Carolina Óvoda és Bölcsőde vezetője.

Az elmúlt hetekben ugyanis – a szülők, dolgozók és ismerősök közreműködésével – összegyűjtöttük, majd az óvoda emeleti galériáján kiállítottuk azokat a, környezetünkben még fellelhető (akár 60–80 éves) játékokat, amelyekkel még nagyszüleink játszottak. Igazi kincsek kerültek felszínre: faragott szobabútor, búgócsiga, lábbal hajtható autó, Moncsicsi és társai, kisvasút, stb… A mai kisgyermekek teljesen más eszközökkel játszanak. Az elektromos és „okos” játékok, a Barby babák és pónik világában szinte el sem tudják képzelni, hogy ilyen játékeszközöket használtak korábban.

Hogy milyeneket? – erről beszélt megnyitó gondolataiban Szabó Béláné Oli néni, nyugalmazott óvónő, a régi Carolina Óvoda vezetője. Emlékeit és mondanivalóját egy bábfigura segítségével mesélte el. A gyerekek csodálattal hallgatták szavait, majd ámulattal nézték meg a kiállított darabokat. Legszívesebben ki is próbálták volna azokat.
A megnyitóra meghívást kaptak az intézmény nyugdíjas dolgozói is, akik örömmel jöttek. Hosszú beszélgetéssel és élményeik felelevenítésével, jó hangulatban zártuk a napot.

A RETRO-játékkiállításunk 2016. május 25-ig megtekinthető!

Szívesen látjuk és fogadjuk a város lakosságának a téma iránt érdeklődő polgárait, munkanapon 9 és 16 óra között!

Feltöltő

Fel