Tisztelgés a reformáció előtt: 499 perces Bibliaolvasás a templomban

A péntek délelőtti Istentiszteletet követően kezdetét vette a Sárospataki Református templomban a 499 perces Bibliaolvasás. dr. Fodor Ferenc lelkipásztor elmondta, 2017-ben lesz 500 éves a reformáció, amelyre nemzetközi szinten is számos rendezvényt tartanak majd. A hazai reformáció központjában, Sárospatakon pedig már az idén elő rendezvényeket tartanak, ezért fogalmazódott meg bennük az ötlet, hogy 499 perces olvasásra hívják híveiket.

Az Egyházközség főgondnoka volt a bibliaolvasó program ötletgazdája, kezdeményezéséhez azonnal több tucatnyian csatlakoztak. A Nagytiszteletű úr azt is elmondta, az olvasáshoz úgy válogatta össze a szentírási részeket, hogy úgynevezett Üdvtörténeti vonulatot határozott meg. A teremtéstől, Izrael kiválasztásán át a Messiásról szóló ígéretek és Jézusban való beteljesedésén keresztül, az egyház megalakulásán át egészen a mennyei Jeruzsálemig ölelik át a témákat.  Ahogy dr. Fodor Ferenc fogalmazott a felolvasás a lélek számára is erővel bír.

Az első felolvasó Aros János, polgármester volt. Közreműködését követően elmondta, megtisztelő volt számára a lehetőség, hogy a reformáció 499. évfordulója alkalmából rendezett eseményen részt vehetett. Emlékeztetett, hetekkel ezelőtt Eisenachban már egyeztetett a város vezetése a jövő évi jubileumi év közös programjairól. Luther Márton által Európa református központjává vált Eisenach, míg Sárospatak a hazai reformáció központja városvezetői és egyházi szinten is igyekszik majd méltóképpen megemlékezni a reformációról. A Sárospataki Református Egyházközség által szervezett 499 perces felolvasás kellő lelki felkészülést biztosít a közösség számára – mondta Aros János.

Feltöltő

Fel