A Német – Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara szakképzési díjáért verseng a Vay Miklós Református Szakképző Iskola

A sárospataki Vay Miklós Református Szakképző Iskola és Diákotthon bekerült a magyarországi szakképzéssel foglalkozó intézmények közül a Német – Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara által kiválasztott legkiemelkedőbb szervezetek közé.
A Vay Miklós Református Szakképző Iskola és Diákotthon a Német- Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara Szakképzési Díj 2016 felhívására pályaművet nyújtott be az intézmény által oktatott szakmák vonatkozásában. A pályázat az iskola szeretetszolgálatbeli tevékenységeit hangsúlyozza a környezettudatos nevelési szemlélettel karöltve a hiányszakmák oktatása során. A programban kiemelt szerepet kap a hátrányos helyzetű tanulók szakmához juttatása – nyilatkozta Dr. Téglás Zsolt, igazgató.
 A Bíráló Bizottság január 29-i ülésén a Motiváció kategóriában a végső forduló jelöltjei közé választotta a sárospataki szakképző iskolát. A további díjra jelöltek között található nemzetközi kiskereskedelmi vállalkozás, gépgyártó vállalkozás valamint két további szakmai középfokú oktatási intézmény.
A nyertesek kihirdetésére ünnepélyes díjátadó keretében kerül sor március 3-án, melyen Dr. Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter, Dr. Heinz-Peter Behr, német nagykövet és Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke méltatja a végső forduló jelöltjeit.
A Vay Miklós Református Szakképző Iskolában már azt is nagy eredménynek tartják, hogy felfigyeltek a “Környezettudatos nevelés és gyakorlatorientált szeretetszolgálat a sárospataki szakképzésben” elnevezésű programjukra, bíznak abban, hogy a többfordulós megmérettetés után a döntőben is elismerést tudnak szerezni mind az iskola, mind a város számára.
Feltöltő

Fel