Új lendületet kaphat a Kispataki városrész

Új lendületet kaphat a Kispataki városrész, miután az önkormányzat 300 millió forintos címzett állami támogatásból 38 közművesített telek megvásárlását tervezi.
Aros János a Zemplén Televízió Fogadóóra című műsorában beszélt arról, hogy Kormányzati támogatással igyekeznek segíteni a városban letelepedni szándékozókat.

Sárospatak polgármestere azt mondta, céljuk, hogy a Kispataki városrészben található jelenleg még magántulajdonú belterületi földeket megvásárolják, hiszen már nem rendelkeznek a felmerülő igények nagyságának megfelelő számú önkormányzati tulajdonú építési telekkel.

Fontolóra vették az úgynevezett Keller Lakópark megvásárlását, de azzal kapcsolatban még hosszas egyeztetésekre lesz szükség. Kifejtette, hogy a két darab, háromemeletes épületből álló, 52 lakásos ingatlannak a jelenlegi tulajdonosa a Quaestor Csoport, amely a közismert helyzetbe került 2015-ben. Így, egyelőre érdemi tárgyalásokat nem tudtak folytatni az ügyben.

Ami már előrehaladottabb állapotban van az a lakópark körüli területek megvásárlásáról szóló tárgyalássorozat. Itt mondhatni egy új városrész épülne ki, hiszen nem csak a 38 közművesített építési telket vásárolnák meg, hanem a régi bányagödör területe, két halastó, egy idősek házának a komplett tervdokumentációja, egy akár multinacionális cég kereskedelmi egységének szükséges terület szintén komplett tervvel és egy benzinkút építéséhez szükséges tervdokumentáció is része a tárgyalásoknak.

Aros János hangsúlyozta, most még minisztériumi egyeztetésekre van szükség, és a magánszférával is tartanak a tárgyalások, de szükséges hogy ismerjék a letelepedni szándékozók a pataki lehetőségeket. Sárospatak polgármestere hozzátette, a kedvezményesen elérhető építési telkek sokak számára jelenthetnek megoldást a Kormány által kínál új lakásépítési támogatások rendszerében. Az úgynevezett CSOK-ban, ideális választás lehet a családok számára a belterületi, mégis csendes lakóövezetben való letelepedés.

 

Feltöltő

Fel