A Missziói Bizottság ebédosztása

Hajléktalanoknak hirdette meg ebédosztási akcióját a Sárospataki Református Egyházközség Missziói Bizottsága, de minden hozzájuk betérőt jó szívvel invitáltak ebédre.

Bíró Ferenc missziói gondnok vezetésével január 23-án a piactéren egy-egy tál meleg étellel és süteménnyel fogadták a rászorulókat. Többen ételhordóban vitték magukkal az élelmet.

Az ebédet Márki Bertalan presbiter, királyi mesterszakács főzte. Kajati József temetőőr és Bíróné Kocsi Renáta segített a főzésben. Kövér Zsolt cukrászmester süteményt ajánlott fel. dr. Fodor Ferenc Nagytiszteletű Úr elmondta, már az elmúlt éven is segítettek a rászorulókon a téli időszakban, a mostani időpont meghatározásánál még nem tudhatták, hogy a reggel mínusz 15 fok körüli hőmérsékletet tartogat majd. A szándék és a körülmények így igen aktuális időpontban találkoztak.

A lelkipásztor azt is elmondta, nagyjából 80-90 adag forró gulyást tudtak kiadni a rászorulóknak. Dr. Fodor Ferenc hozzátette, szándékaik szerint a tél hátralévő részében még egy alkalommal tartanak majd ebédosztást.

Feltöltő

Fel