Fejlesztik a sportpályát és a kiszolgáló létesítményeket

Megújul a sárospataki sportpálya. Az önkormányzat még 2014 év végén kapott értesítést arról, hogy 191 000 000 forintos állami támogatásból felújíthatja a létesítményt és környezetét. A beruházásra az önkormányzat és a Sárospataki Torna Club közösen nyújtott be támogatási kérelmet. A tervezés és a szükséges engedélyek beszerzése után még az elmúlt év utolsó negyedévében elkezdődhetett a munka.

A város alpolgármestere a helyszínen azt mondta, vannak szakaszok, mint például az utcafronton lévő kerítés első része, amely már elkészült. Itt újrafugázták a kőkerítést, ahol szükséges volt pótolták a hiányosságokat. Ez folytatódik majd tavasszal a többi kerítésszakaszon is. Újdonság lesz, hogy a felújítást követően az épület előtt egy szakaszon nem lesz kerítés, teljesen láthatóvá válik majd a komplexum.

Sikora Attila, alpolgármester azt is elmondta, természetesen a munkák nagyobb része még hátravan.

Az eddig lapos tetős épületre, amely mindig beázott valamilyen szinten, egy új emeletráépítés kerül. Az alsó szinten is bővítést hajtanak végre, hiszen az eddig mostoha körülmények között zajló bokszedzések színhelye is itt lesz. Az ökölvívó szakosztály így méltó helyre kerül majd – tette hozzá az alpolgármester. Sikora Attila közölte, a belső részen is minden öltöző, szoba, vizesblokk felújításra kerül, modern, a sportoláshoz megfelelő színvonalú épületet alakítanak ki. A fejlesztés nem csak az épületre és a kerítésre vonatkozik. A labdarúgó pálya körüli futók részére kialakított salakpálya megszűnik. Igaz, az utóbbi időben csak földes résznek lehetett nevezni a futókört, már megérett a felújításra. Most a beruházás részeként új rekortán futópályát alakítanak ki.

Az alpolgármester azt is elmondta, a munkálatok elvégzését helyi vállalkozás, az Épszer Zrt. nyerte el, így a minőségi munkavégzés és az odafigyelés is garantált az önkormányzat számára. Terveik szerint június végére készül el minden fejlesztés a sárospataki sportpályán.

A sárospataki sportpálya 20 éve nem esett át ekkora felújításon.

Feltöltő

Fel