Évkezdő Kreatív Varázssziget a könyvtárban

„Hópihe szárnyán” címmel tartottuk a Kreatív Varázssziget januári Családi kézműves délutánját a könyvtár gyermek-részlegében. Téli díszeket, lakásdekorációkat készítettünk az alkotni, kézműveskedni szerető vendégeinkkel.

Az évszakoknak megfelelően dekorálni a lakást, az egyik legegyszerűbb módja, hogy új külsőt nyerjen az otthonunk. A hideg idő eljöttével néhány tárggyal téliesebbé, melegebb hangulatúvá varázsolhatjuk otthonainkat. Ehhez adtunk ötleteket a foglalkozáson, ahol ezen alkalommal is többféle technikával és anyagból készült mintadarab között lehetett választani. Kartoncsíkból dekoratív hóember picket készítettünk. Dekorgumiból hópehelymintával vidám hűtő mágnesek készültek. Dekorfilcből gyönyörű jégvirágot varrtunk, amelyet gyöngyökkel és csillogó dísszel ékesítettünk. Kesztyű alakú tűpárnát is varrtunk. A jeges mackó formájú függődísz nagyon népszerű volt, igaz nem volt egyszerű az elkészítése, de a végeredmény megérte a fáradtságot. Zokniból készítettünk hó emberkét, amely egy nagyon egyszerű de mégis mutatós és vidám téli dekoráció.

Nagyon jó hangulatban zajlott az estébe nyúló foglalkozás. Reméljük, hogy ötleteinkkel hozzájárultunk a téli otthoni lakásdekorálás hangulatosabbá tételéhez.

Noszályné Bodnár Ágnes könyvtáros

Feltöltő

Fel