Karácsonyi Kreatív Varázssziget a könyvtárban

Idén december 9-én, szerdán délután került megrendezésre a könyvtár karácsonyi családi kézműves délutánja. Szeretettel vártunk mindenkit, gyermekeket és felnőtteket egyaránt, akik meghitt hangulatban kívántak velünk együtt ügyeskedni, karácsonyra készülődni. Nagy örömünkre ezen alkalommal is félszáz alkotni szerető látogatója volt a foglalkozásnak. Napjainkban újból nagy sikert aratnak a gyönyörű, kézzel készített karácsonyi ajándékok és díszek. Sok újdonsággal, többféle technikával készíthető dekorációkkal, ajándékötletekkel vártuk az érdeklődőket. A délután során mindenki megtalálhatta az érdeklődésének, kézügyességének megfelelő elfoglaltságot.

Mikulást készítettünk műanyag kanál, vattalapocska és fonal felhasználásával. Üvegmécsest dekoráltunk műhóval és csillámmal. Karácsonyi muffin formájú díszt készítettünk varrással filcből. A szalagokból legyezőhajtással elkészített angyalkáknak óriási sikere volt. Kartonból vidám rénszarvast, ajándékozó pingvint és mikulásvirág ablakdekorációt alkottunk. Nem maradhattak el a festéssel készült ékességek sem. Festett dióból egyszerű, de nagyon mutatós függődísz készült. Spatulából fenyőalakot formáltunk, műhóval varázsoltuk téliessé, majd csillogó-villogó gömböcskékkel karácsonyfává varázsoltuk.

A szép karácsonyi zene és az illatmécses finom illata fokozta az ünnepi hangulatot.

Gyönyörű, egyedi ízlés szerint elkészített díszek, dekorációk születtek az estébe nyúló vidám foglalkozás végére.

Köszönjük, hogy ilyen sokan ellátogattak karácsonyváró foglalkozásunkra és a családokkal, baráti társaságokkal együtt készülhettünk a közelgő ünnepekre. Az egyedi, saját kézzel elkészített tárgyak a lakásokban díszként szolgálnak majd, vagy éppen megajándékozhatjuk vele szeretteinket.

Noszályné Bodnár Ágnes könyvtáros

Feltöltő

Fel