Átadták – megújult a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának II. emelete

Még június 15-én kezdődött a felújítás, amely során megújult a teljes második emelet valamint a teljes lépcsőház a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumában. Kialakításra kerül két biológia labor, két fizika labor és két nyelvi labor melyek teljes mértékben megfelelnek a 21. század elvárásainak. Az első emeleten pedig megújult a tanári szoba és kialakításra kerül egy tanári tárgyaló és egy tanári pihenő is.

Az új egységeket természetesen már a tanév kezdetekor használatba vették a diákok, az ünnepélyes átadásukra még most került sor. Az átadáson köszöntőt Nagy-Baló Csaba igazgató és tiszteletét tette Csomós József, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke is.

A nagy léptékű felújítás Dr. Sándor József a FÉMALK Zrt. tulajdonosa, pataki öregdiák jóvoltából valósult meg, aki 160 millió forintot adományozott az intézmény számára. Szintén jelentős támogatást biztosított a munkálatokhoz Derczó István , a Weinberg’93 Kft. ügyvezetője is. Mindkettejüknek hálás köszönetet mondott a nagy múltú intézmény, hogy támogatásukkal a megújulás útjára segítették a pataki Gimnáziumot. Viszonzásképpen elismeréseket adtak át a támogatóknak.

Dr. Sándor József tiszteletére egy emléktáblát avattak a felújított második emeleten.

A tábla leleplezését követően a diákok rövid műsorral is kifejezték köszönetüket.

Feltöltő

Fel