Petíció a kötelező betelepítési kvóta ellen – aláírásgyűjtés Sárospatakon is

Sárospatakon is elkezdődött a kötelező betelepítési kvóták elleni aláírásgyűjtés. A FIDESZ helyi csoportja koordinálja a feladatot. Aros János azt mondta, eddig az ország vezetői álltak ki a magyar és uniós érdekek védelmében, most a lakosságon a sor, hogy megmutassák milyen jelentős állampolgári véleményt képviselnek az ország vezetői a nemzetközi tárgyalásokon.

A FIDESZ sárospataki szervezetének elnöke hangsúlyozta, Magyarország volt az első, és hosszú időn keresztül az egyetlen ország, amely intézkedéseket tett annak érdekében, hogy ne árasszák el menekültek hazánkat és Európát egyaránt. Ezért viszont számtalan bírálattal kellett szembe néznie az országnak, sőt Németország vezetője külön is hívta magukhoz a menekülteket. Ez a bátorítás tízezreket indított útnak. Mára viszont kiderült, más uniós tagállamok is követik a határzár példáját, hívják azt bárhogyan is. Egyes tagállamok a kötelező betelepítési kvótákat akarják ráerőltetni a többi országra, hazánk azonban nem kér ebből – mondta Sárospatak polgármestere. Aros János ezért kérte azt a lakosoktól, hogy aláírásukkal támogassák a kezdeményezést.

A két városvezető a Hild téren fogadta a lakosokat hétfő délután. Itt volt lehetőség arra, hogy bárki támogató aláírásával lássa el a „Petíció a kötelező betelepítési kvóta ellen” elnevezésű dokumentumot.

Sikora Attila, alpolgármester, a sárospataki FIDESZ alelnök azt mondta, minden hétköznap 10 és 12 óra között a belvárosban található helyi FIDESZ irodában van mód aláírni az íveket, valamint – az időjárástól függően – szintén hétköznaponként 15 és 17 óra között a Hild téren várják a lakosságot. Hétvégén pedig a piac és a forgalmasabb üzletek közelében számítanak a kötelező kvótákat ellenzők támogatására.

A város alpolgármester azt is hozzátette, két- három nap alatt már több százan írták alá a kötelező kvóta elleni tiltakozó dokumentumot.

 

 

Feltöltő

Fel