Őszi Alapítványi Nap A Művelődés Házában

A Művelődés Háza és Könyvtára adott otthont az Őszi Alapítványi napnak, amelyet első alkalommal rendezett A Sárospataki Amatőr Művészekért Alapítvány. Ezt a civil szervezetet A Művelődés Háza munkatársai alapították 1991-ben azzal a céllal, hogy támogassa az intézményben működő amatőr művészeti csoportok munkáját. Az eltelt évek során pályázati lehetőségekkel, anyagi források bevonásával igyekezett az alapítvány a Kamarakórus, a Bodrog Néptáncegyüttes, és a 8KOR Színház munkáját segíteni, s az utóbbi évben a gyermektánccsoportok tevékenységét is támogatta.

Az alapítványi nap első részében vetített képes előadást láthattak az érdeklődők a 8KOR, a Sándor Zoltán vezette Kamarakórus valamint a Bodrog Néptáncegyüttes és a Pacurka Ifjúsági Tánccsoport elmúlt évi tevékenységéről, programjairól. Ezt követően egy kis színpadi műsor keretében – amelyben közreműködött többek között a Szikes Zenekar, és Orosz Sándor prímás – mutatkoztak be a csoportok. Az est hátralévő részében közös báli forgatagban vehettek részt ezen amatőr művészeti csoportban tevékenykedők, amely jó hangulatban – tánccal, tombolával – telt.

Az alapítvány vezetői köszönetet mondanak A Művelődés Háza és Könyvtára igazgatójának, és munkatársainak, egyrészt azért, mert ennek az intézménynek a kebelében működhet ez a civil szervezet, másodsorban az Őszi Alapítványi Nap szervezésében és lebonyolításában nyújtott segítségükért. Köszönet illet továbbá minden olyan szervezetet, vagy magánszemélyt, aki segíti az alapítványon keresztül a csoportok munkáját, s nem utolsó sorban a Nemzeti Erőforrás Minisztériumát, amely a Nemzeti Együttműködési Alapon keresztül a NEA-KK-15-SZ-1939 számú pályázaton anyagi segítséget nyújtott a rendezvény megszervezéséhez, lebonyolításához.

Darmos István

Feltöltő

Fel