Megépült az úszó vízi színpad és a stég a Bodrogon

Két új attrakcióval bővült Sárospatak. A város önkormányzata saját fejlesztésével illetve egy pályázatnak köszönhetően alakítja ki a Bodrogon vízi újdonságait. A mintegy 16 millió forint összértékű fejlesztésnek köszönhetően a városban élők, az ide látogató turisták egyedi élményekkel gazdagodhatnak a vízi színpadnak, kishajó kikötőnek illetve sólyázó helynek köszönhetően.

Az Arad utca végén jelenleg is épülő kishajó kikötő stégje, valamint egy úszó vízi színpad. Ezek elkészítéséhez voltak szükségesek azok a nagy fekete „kockák” melyek a múlt héten érkeztek meg és amelyeknek köszönhetően Sárospatak idegenforgalmi szempontból megerősíti és kibővíti a Bodrog adta lehetőségeket.

„A szerkezet 350kg/m2 teherbírással rendelkezik. Különlegessége hogy be van horpasztva az alja, így m2-ként négy vákuumponttal „kapaszkodik” a víz felszínéhez, így teljesen stabillá válik. Nagyon sokrétű felhasználási formája van, színpadtól kezdve a sportlétesítményekig, szükséghidaktól a kikötőstégekig stb.

Sárospatakon egy úszó vízi színpad és egy stég fog megépülni. Egy 34m hosszú, 2m széles sáv lesz a kishajó kikötőnél (melyekhez majd a hajókat lehet kikötni – A szerk.), míg a színpad 80m2-es lesz” – mondta Kálóczy Antal, a kivitelező cég ügyvezetője.

A város vezetése reméli, hogy az új attrakcióknak köszönhetően még tovább fejlődik a vízi élet a Bodrogon.

„Megérkeztek azok az elemek, amelyeket már régóta vártunk a turizmus fejlesztése érdekében. Az egyik a kishajó kikötőhöz kapcsolódik, míg a másik egy úszó vízi színpad lesz, amely elég nagy ritkaságnak számít itt a térségben és a Bodrogon is egyaránt. Ezektől a fejlesztésektől reméljük, hogy a már amúgy is beindult vízi élet még inkább felpezsdül, valamint hogy a nagyközönség illetve a sportolók is igénybe veszik majd az újdonságokat” – nyilatkozta Sikora Attila, alpolgármester.

Az úszóstég elemek összeszerelése és vízre telepítése a múlt héten megtörtént, ám a jelenlegi állapotuk csak ideiglenes, hiszen a kikötőhöz tartozó stég rövidesen leúsztatásra kerül a sólyázó mellé, az engedélyezés után pedig az úszószínpad is más helyre kerül.

Feltöltő

Fel