300 millió forintból újul meg az EKF Comenius Karának kollégiumi épülete

Egy, az Eszterházy Károly Főiskola által elnyert pályázatnak köszönhetően mintegy 300 millió forint összértékben teljesen felújítják a sárospataki Comenius Kar „D” épületszárnyát, azaz a jelenlegi kollégiumi részt. A projektet bemutató sajtótájékoztatón jelen voltak a kivitelezők, a megálmodók és a támogatók, valamint a főiskola és a város vezetése is.

„A fejlesztés célja, hogy a korábban kollégiumként működő épület átalakításával, megújításával egy olyan tanszálloda és oktatási tér létrehozását kívánjuk megvalósítani, mely turizmus-vendéglátás, informatikai és borászati diszciplínákhoz kapcsolódik borlaborral, informatikai teremmel és tanszállodával” – hangzott el a sajtótájékoztatón.

A munkálatok részeként cserélik a gépészeti és elektromos rendszereket, új biztonságtechnikai és informatikai rendszereket alakítanak ki. Mindezek mellett hőszigetelik az épületet és új nyílászárókat helyeznek be. Megújul az elektromos hálózat és belsőépítészeti újragondolás is tervben van.

Ha mindez elkészül, akkor a régi kollégium épületéből egy 2×12 szobás tanszálloda valósul meg, ahol helyet kap még a kor igényeinek megfelelő, 20 darab számítógépből álló informatikai labor valamint egy borbíráló labor is.

A munkálatok rövid időn belül elkezdődnek és várhatóan novemberben adják majd át a felújított épületet. A hosszabb távú tervek között szerepel még egy tankonyha és egy tanétterem kialakítása is.

Feltöltő

Fel