Gyümölcsnap a Carolina óvodában

A környezetvédelmi munkaközösség minden évszak végén gyümölcsnapot szervez a gyermekei számára – nyilatkozta Bárdosi Rózsa, a Carolina Óvoda és Bölcsőde óvodapedagógusa, munkaközösség-vezető.

Ilyenkor télen inkább a déli gyümölcsöket lehet fogyasztani, de megtalálható az alma, a körte és a szőlő is. A gyümölcsnapra készülve a Halacska, Mackó, Manócska, Pillangó és Süni csoportosok már reggeltől lázas munkában vannak, készítik a különböző finomságokat. Közben megbeszéljük, hogy miért fontos a gyümölcsfogyasztás, a vitamin bevitel. Különösen aktuális ez ilyenkor, amikor sok a náthás, megfázott gyermek. Az elkészített finomságok, a gyümölcstea, kompót, mézes-joghurtos és a diós-mézes gyümölcssaláta, valamint a gyümölcsös falatkák a rendezvénytermünkben szépen megterített asztalokra kerülnek. A csoportból a gyerekek elmondják, hogy mit készítettek, és hogy milyen gyümölcsöket használt fel. Majd következik a kóstolgatás. A gyerekek többsége szereti a gyümölcsöket, és ilyenkor szinte mindent megkóstolnak. Bizony-bizony hamar elfogynak a finomságok.

Rendkívül fontosnak tartjuk a gyümölcsnapok megtartását, mert jelentős szerepe van az egészséges életmód kialakításában, valamint a gyümölcsök megismerésében és megszerettetésében.

Feltöltő

Fel