“Újabb” Kalandozások a Tokaj-Hegyaljai borvidéken

A Művelődés Háza és Könyvtára Kalandozások a Tokaj-Hegyaljai borvidéken ismeretterjesztő sorozat 2015. január 29-én a Sárospataki Borterasz Pincészeteinek bemutatkozásával folytatódott.
A Sárospataki Borterasz története 2014. augusztusában kezdődött a Zempléni Fesztivál idején. Négy színvonalas helyi borászat a Tokaj-Portius, a Pajzos-Megyer, Kiss Csaba és a Harsányi pincészetek kínálták boraikat a Makovecz téren felállított hangulatos teraszon, miközben a nagyközönség képzőművészeti kiállításokat, komolyzenei- és jazz koncerteket látogathatott a fesztiválon.

A januári estén a Tokaj-Portius és a Pajzos-Megyer mutatkozott be a 120 fős közönség előtt. A borbemutató két házigazdája, Hörcsik Richárd Tokaj-Portius pincészet, Kocsis Zsóka Pajzos-Megyer pincészet legjobb borait kínálta a jelenlévőknek. Aros János Sárospatak város polgármestere is méltatta a Borterasz jelentőségét, amely a helyi borászok összefogásával, saját finanszírozással kelt életre, hogy tovább népszerűsítse Sárospatak szerepét a borvidéken. A város első embere a 2015. évi boros rendezvényekre és az Eszterházy Károly Főiskola Comenius Karán induló borászati területet érintő képzésekre is felhívta a figyelmet.

A nyolc mintából álló borbemutató kiváló ízeket és illatokat kínált a száraz furminttól az aszúig minden kedves vendég számára. Köszönet a pincészeteknek ezért a jó hangulatú estéért!

A sorozat február 25-én a Borterasz további résztvevőinek – Kiss Csaba és Harsányi pincészet – bemutatkozásával folytatódik, melyre asztalfoglalás február 24-én 16 óráig lehetséges.

Feltöltő

Fel