191 millió forintból újul meg az STC sportpálya

191 millió forintot költhet Sárospatak Város Önkormányzata a sportpálya felújítására. A település vezetése még decemberben adta be az ehhez szükséges pályázatot a Sárospataki Torna Clubbal közösen. A pozitív eredményről pedig a napokban kapott értesítést a város. Felújított, több funkcióval rendelkező épület, új kerítés és sportpálya szerepel a tervek között, amelyek már arra is lehetőséget biztosítanak, hogy a város nemzetközi versenyeknek is helyet tudjon biztosítani.

„Az év végi sportgálák alkalmával látjuk, hogy rengeteg tehetséges diáksportoló él Sárospatakon, így kötelességünknek érezzük, hogy a sporttal kapcsolatos fejlesztéseket is előtérbe helyezzük. Korábban egy, a Sárospataki Torna Clubbal közösen beadott pályázatunk nyert most. Tavaly év végén kaptuk a jó hírt, hogy 191 millió forintnyi támogatást kaptunk a sportpályánk felújítására. Megtörtént a támogatási szerződés aláírása, lassan elkészülnek a tervek is és a közbeszerzés fázisába kerülhetünk.

Ebből az összegből a városi sportpályán található öltöző épületét kívánjuk felújítani egy tetőtér bővítéssel. Újabb öltözőhelyeket, konditermet alakítunk ki, valamint egy új csarnokot is, hiszen az ökölvívóinknak – akik magyar bajnoki címet szereztek – szeretnénk egy kulturált edzőtermet biztosítani. A futópályát is felújítjuk, egy minden igényt kielégítő rekortán futópálya kialakításával. Parkolókat, kerítést, labdafogó hálókat is tervezünk építeni, melyek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy Sárospatakon a nevelésben a testkultúra a megfelelő helyére kerülhessen” – mondta Aros János.

Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő azt mondta, a sokat emlegetett egészséges életmódra nevelő oktatás, nevelés egyben kormányzati törekvés is.

Kormányunk szándéka, hogy olyan egészséges fiatalságot neveljen, akik naponta részt tudnak venni sportolási lehetőségekben. A sportpályák rendbetétele, felújítása éppen ezért fontos, hogy gyermekeink megfelelő körülmények között tudjanak nap mint nap sportolni. A fejlesztések lehetővé teszik a minőségi testnevelés oktatást.

A felújítás elsősorban a Sárospatakon tanuló diákok sportolását segíti, az egészségre való nevelést. Másrészt a korszerű sportpálya hozzájárul ahhoz, hogy a város bármilyen nemzetközi vagy helyi sporteseményt tudjon szervezni. A rekonstrukció révén Patak sportéletének minősége is alapvetően javulni fog. Jól működő sportegyesületeink vannak, és ahhoz, hogy kitudjunk lépni a kereteink közül, szükséges a korszerű sportpálya” – mondta Dr. Hörcsik Richárd.

A sárospataki sportpálya 20 éve nem esett át ekkora felújításon. A munkálatok a sikeres pályázatnak köszönhetően hamarosan elkezdődnek.

Feltöltő

Fel