Jó tanuló – jó sportoló díjak átadása

A 2014. évi Jó tanuló- jó sportoló díjakat a decemberi képviselő-testületi ülés előtt, ünnepélyes keretek között adták át. A fiatal díjazottakon túl felkészítőik, edzőik és szüleik is megjelentek a díszteremben. Sárospatak Város Önkormányzat Képviselő- testületének a helyi kitüntetések adományozásáról szóló rendelete szerint:

Jó tanuló- jó sportoló kitüntetés adományozható az alap- és középfokú oktatási intézmények azon tanulói részére, akik a díj átadását megelőző tanévben kiemelkedő sporteredményeik mellett jó tanulmányi átlagot értek el.

A díjra felterjesztett tanulók két kategóriában részesülhetnek elismerésben

  I. kategóriában a köznevelési intézményekben tanuló 1-8. évfolyamos diákok,
II. kategóriában a köznevelési intézményekben tanuló 9-13. évfolyamos diákok.

A díj elnyerésére azok a tanulók jogosultak, akik a díj odaítélését megelőző tanévben

  I. kategóriában 4,70 vagy annál magasabb,
II. kategóriában 4,3 vagy annál magasabb tanulmányi átlagot értek el, továbbá

az adott tanévben szeptember 1. és augusztus 31. között hazai (legalább a Diákolimpiai versenyrendszerben megyei), vagy nemzetközi versenyen eredményesen szerepeltek.

A döntés értelmében ebben az esztendőben Jó tanuló jó sportoló elismerésben részesült Bódi Zsanett, a Sárospataki II. Rákóczi Ferenc Általános iskola 8. osztályos diákja.

Nagyon szorgalmas, sokoldalú diák. Közösségi munkájával kiemelkedik társai közül. Testnevelés tagozatos, aktívan vesz részt a délutáni sportfoglalkozásokon. Jelenleg birkózásra és kosárlabdára jár, de egyéb sportágakban is jeleskedik. Egyaránt példamutató a szorgalma és a magatartása is. Rendszeresen vesz részt tanulmányi versenyeken, ahol szép eredményeket ér el.

Sporteredményei:

Kézilabda diákolimpia megyei 2. hely, területi 3. hely.
Atlétika sportágban megyei 3. hely.
A Sárospataki Rákóczi DSE sportolójaként birkózásban országos 7. helyezést ért el.

Testnevelője: Sontra László; Edzője: Sontra László és Pósa János.

Jó tanuló jó sportoló elismerésben részesült I. kategóriába Klamancsek Péter, a Sárospataki Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola 5. osztályos tanulója.

Péter nagyon igyekvő, szorgalmas tanuló. Tanulmányi munkáját lelkiismeretesen végzi, éppen ezért sokat gyakorol, hogy teljesítménye kiváló legyen. A rábízott feladatokat örömmel és nagy igyekezettel hajtja végre. Rendszeresen részt vesz az Apáczai Kiadó környezetismereti tanulmányi verseny országos döntőjén, ahol ebben az évben 9. helyezést ért el.

Édesapjával és testvérével hetente több alkalommal vesz részt úszóedzésen, ahol nagy elszántsággal és akarattal dolgozik. Példamutató szorgalmával, kiemelkedő tanulmányi munkájával és sporteredményeivel kivívta társai és tanárai elismerését.

Sporteredményei:
Úszás:

diákolimpia megyei döntő 6. helyezés,
XXI. Országos KIDS- Kupa két 5. hely (mellúszás és gyorsúszás),
Óriás leszel Sportfesztivál két első és egy második hely,
Balaton átúszás (10-12 éves korcsoportban) második hely.

Testnevelője: Csehiné Tomkó Krisztina; Edzője: Kun Péter és dr. Klamancsek György.

Jó tanuló jó sportoló elismerésben részesült II. kategóriában Györki Dóra, a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma, Általános Iskolája és Diákotthona 11. osztályos tanulója.

Györki Dóra hatodik osztályos kora óta szertornázik. A Kisrefiben kezdte tornászi pályáját, de a sportág iránti szeretete arra ösztönözte, hogy a gimnáziumi évek alatt sem hagyta abba ezt a mozgásformát. A versenyeken szép eredményeket ért el mind egyéni, mind csapatversenyeken. Lelkiismeretes, kitartó és küzdő szellemű, igazi csapatjátékos. Tanulmányi munkájában is kitűnő teljesítményt nyújt, szorgalma példamutató.

Sporteredményei:

Szertorna csapat sportágban megyei első helyezés, országos elődöntő 4. hely, országos 11. helyezés.

Testnevelője: Punyi Gyula; Edzői: dr. Nezáczkiné Tótin Erika és Pásztor István.

II. kategóriában Jó tanuló jó sportoló kitüntetést adományoz a Képviselő- testület Fábrik Bettinának, a Sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium végzős diákjának.

Rendszeresen képviseli intézményét tanulmányi és sportversenyeken is. Ötödik éve vállalja, hogy a helyi sportversenyeken, eseményeken több sportágban is képviseli iskoláját. Aktív résztvevője a középiskolák közötti regatta bajnokságnak. Magatartása és szorgalma példamutató, követendő minta diáktársai számára.

Sporteredményei:

atlétika:  svédváltó, megyei 1. helyezés, országos 16. hely,

kosárlabda:  amatőr diákolimpia megyei 3. hely, országos elődöntő 5. hely,

Decathlon B33 Kosárlabda Bajnokság országos elődöntőjében 3. helyezés

Testnevelő: dr. Nezáczkiné Tótin Erika; Edzője: Géczi Tamás

 

A díjazottakon kívül még három fiatal külön elismerésben is részesült. Mezővári Kinga, Velmovszki Dóra és Beimli Ákos vehették át Sárospatak város polgármesterétől a sportteljesítményüket elismerő oklevelet.

Minden díjazottnak gratulálunk és további sikereket kívánunk!

Feltöltő

Fel