2014.12.15. 19:00 - 21:00
Esőember – Színházi előadás a Művelődés Házában

Dan Gordon: Esőember – Színmű az Orlai Produkciós Iroda szervezésében Színházbérletes előadás A Művelődés Háza és Könyvtárában 2014. december 15-én 19 órától.

Az Esőember mindenekelőtt a szeretetről szól. Hőse tipikus „korunk gyermeke”, egy arrogáns és magabiztos vállalkozó, aki a körülötte élőket hasznuk szerint illeszti üzleti tervei és kitűzött céljai közé Mindez még akkor sem változik meg, amikor apja meghal – sokkal inkább megrázza a tény, hogy nem ő az örökös. Kiderül ugyanis, hogy egy intézetben él egy autista zseni, aki az ő testvérbátyja, akinek létezéséről nem tudott – és aki megörökölte a milliókat. Hosszú, térbeli és lelki utazás kezdődik, melynek során két világ csiszolódik egymáshoz, és a furcsa, magába zárt autista talán képes megnyitni öccse szívét. Barry Levinson 1988-as, Oscar-díjas filmjét adaptálták színpadra, a londoni előadásban Josh Hartnett alakította Charlie szerepét.

Charlie Babbitt, a csupán pénzköltésben jeleskedő aranyifjú csalódottan veszi tudomásul, hogy édesapjától nem örökölt mást, mint néhány rózsabokrot, meg egy majd 40 éves kocsimatuzsálemet. Hamarosan még egy keserű meglepetés éri – kiderül, hogy van egy bátyja, aki a hagyaték mintegy hárommillió dollárnyi részét kapja. Charlie egy intézetben talál rá Raymondra, s magával viszi őt, annak reményében, hogy megszerezheti a bátyja számára értéktelen vagyont. Közös útjuk során Charlie sok újat tanul, s Raymond segítségével végül legyőzi saját korlátait, s átértékeli életét.

Szereposztás:
Kulka János: Raymond Babbitt
Nagy Ervin: Charlie Babbitt
Cseh Judit: Susan
Nagy Viktor: dr. Bruener
Urbanovits Krisztina: Lucy/pincérnő/Iris, kurva
Simicz Sándor: Mr. Mooney/rendőr/dr. Marston

Jelmez: Cselényi Nóra Díszlet: Sebő Rózsa Világítási terv: Bányai Tamás Grafika: Szöllősi Géza Produkciós vezető: Gyulay Eszter Rendező: Anger Zsolt
Producer: Orlai Tibor

Belépődíj: 2800 Ft

Az MGM Oscar-díjas filmje alapján fordította: Zöldi Gegely, történet: Barry Morrow, forgatókönyv: Ronald Bass és Barry Morrow

A magyarországi bemutató az MGM ON STAGE, Darcie Denkertés Dean Stolber külön engedélyével történt. A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével került színre.

Feltöltő

Fel