Vasárnapi Matiné – Figurina Bábszínház a pódiumteremben

A Vasárnapi Matiné sorozat keretében november 16-án, vasárnap délután 15 órától a Figurina Bábszínház  szerepel a Művelődés Háza és Könyvtára pódiumtermében.

A Figurina Bábszínház minden, csak nem az, ami a bábszínház szóról eszedbe jut! Ez a több mint 20 éve működő, hazai és nemzetközi szakmai versenyeken is elismert társulat a legritkább esetben használ klasszikus bábokat. Él a technika adta varázslat eszközeivel, van óriásbábos műsora, de jellemzően a fantáziára épülő kéz- és tárgyjátékokkal kívánja szórakoztatni, oktatni, kreatív játékra bátorítani a gyermekeket és a nyitott szellemű felnőtteket.

A “Grim/m/aszok” című előadás húsz éve a legsikeresebb Figurina produkció. Megjárta az összes hazai és vagy 30 külföldi ország bábfesztiváljait, több díjat és szakmai elismerést is bezsebelt. Az előadás 3 éven felül már érthető és élvezhető, de – humora miatt – a legtöbb nagy gyereket és felnőttet is magával ragadja. Az 50 perces műsorban négy ismert Grimm-mesét játszanak közönséges használati tárgyakkal(a “Hófehérke és a hét törpe” címűt gyertyákkal, a “Nyúl meg a sün” történetét fürdőszobai tárgyakkal, a “Csipkerózsiká”-t varró eszközökkel, a “Piroska és a farkas” meséjét zöldségekkel és konyhai eszközökkel).

A gyerekek velük született képességükkel látják a tárgyakba a szereplőket, hozzájuk így akadálytalanul jut el a mesék tartalma is, de ugyanakkor a felnőttekkel együtt tudnak nevetni a tárgyakban rejlő, fantáziát élénkítő poénokon is.

Feltöltő

Fel