Családi koncert a Művelődés Háza pódiumtermében

Szép számú érdeklődő mellett került sor a 2014/15. évad zenei bérletének második előadására A Művelődés Háza és Könyvtára pódiumtermében.

Amint azt a bérlethirdetés is mutatta, az idei sorozat rendhagyó, hisz a „Zene a vásznon és a pódiumon” címet nem véletlenül kapta. November 13-án este a pódium került előtérbe, melyen a Várnagy család három tagja – Czettner Vera hegedűművész, Várnagy Mihály brácsaművész és Simkó Várnagy Mihály gordonkaművész – előadásában hallhattunk Mozart, Pertis, Csajkovszkíj és Sosztakovits műveket.

Mozart 6 tételes Esz-dúr triódivertimentóját Pertis Jenő játékos hegedű-brácsa duója követte, ami hirtelen mintegy 200 éves ugrást jelentett a zeneirodalomban. Ezt követően az orosz romantika kiemelkedő alakjának Csajkovszkijnak egy szentimentális Valseját, majd pedig két Sosztakovics darabot hallhattunk. A műsor során az előadókból végig sugárzott a zene szeretete, ami természetesen megjelent a művek tolmácsolásában is. Nem is maradt el a siker, hiszen a közönség többszöri vastapssal hálálta meg a produkciót, s egyben ráadásra sarkallta őket. Egy ragyogó koncert szép élményével távozhatott mindenki, s a jelenlévők számára az est további részét is megszépítette az itt szerzett zenei élmény.

A bérlet következő programja a Gaudium Musici Női Kamarakórus hangversenye december 3-án szintén a pódiumteremben, amire természetesen mindenkit szeretettel várunk.

Feltöltő

Fel