Megtartotta alakuló ülését az új képviselő-testület

Az újonnan megválasztott képviselő-testület alakuló ülésére október 21-én délután került sor, melyet a hagyományokhoz híven a Várkápolnában megelőzött egy, a mindhárom történelmi egyház által adott áldás.

Ezután a Járási Hivatal dísztermében gyülekeztek a megválasztott képviselők, a Polgármesteri Hivatal irodavezetői és a városi intézmények vezetői valamint a később megnevezett bizottsági külsős tagok is.

Az ülés elején a Farkas Ferenc Művészeti Iskola pedagógusai adtak egy rövid műsort, majd a Helyi Választási Iroda elnöke, Tóth Tamás köszöntötte a megjelenteket és beszámolt az októberi választások eredményeiről is. Ezt követte a képviselők és a polgármester eskütétele és a megfelelő okmányok aláírása, átvétele majd Aros János köszöntőbeszédét hallgathatták meg az alakuló ülésen résztvevők.

Az Önkormányzat SZMSZ módosításáról dr. Vitányi Eszter számolt be, majd egy rövid szünet és titkos szavazás után kiderült, ismét Sikora Attila lett az alpolgármester. Ezután Aros János ismertette a bizottságok tagjainak névsorát, amely a következőképpen alakult:

A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke: Hajdu Imre képviselő.

Tagjai: Egyed Attila képviselő, Hutkainé Novák Márta képviselő, Ormos Tas Zsolt képviselő, Halász Péter kültag, Vámosi Ilona kültag, Stumpf Lászlóné kültag.


Az Egészségügyi és Szociális Bizottság
elnöke: Oláh József Csaba képviselő.

Tagjai: Szabó András képviselő, Egyed Attila képviselő, Szvitankó Tamás képviselő, Dr. Cserkúti Sándor kültag, Papp Imréné kültag, Rusznák István kültag.


A Humán Bizottság
elnöke: Szvitankó Tamás képviselő .

Tagjai: Saláta László képviselő, Zérczi László képviselő, Hajdu Imre képviselő, Krai Csaba kültag, Koleszár Krisztián kültag, Tarnavölgyi László kültag.

A kültagok is esküt tettek, majd a fennmaradó néhány napirendi pontot is megbeszélték a képviselők, valamint dr. Vitányi Eszter beszámolt a választási törvény módosításának következtében fellépő kötelező tevékenységekről is.

További fotók >>>

alakuló
alakuló2

Feltöltő

Fel