Széphalomban járt az Örömhírvétel Görögkatolikus Óvoda

A Magyar Katolikus Kulturális Hetek rendezvénysorozat keretein belül 2014.október 13-án ellátogattunk a Magyar Nyelv Múzeumába, Széphalomba. A múzeumpedagógiai foglalkozásunk irányvonala:  “Isten a költészetben”.

Előzményként beszélgettünk a gyermekekkel, hogyan keletkeztek a mesék és versek. Felelevenítettünk néhány mesét és verset, melyben szerepel Jézus Krisztus. A Bibliai történetekkel szintén ráhangolódtunk a programra.

Kazinczy Ferenc emlékcsarnokában kísérőnk bemutatta a kiállított tárgyakat, képeket, mesélt nekünk Kazinczy életéről, munkásságáról, magyar nyelvünk kialakulásáról. A múzeumparkban megtekintettük a híres nyelvújító családi sírját és a róluk készült szobrokat. Az időszakos kiállításon izgalmas barangolásban volt részünk.

A tartalmas délelőttöt közös meseszövés és a mese illusztrálása zárta.

Hazafelé jövet látogatást tettünk a Sátoraljaújhelyi Szent Miklós Görögkatolikus templomban, ahol Damjanovics József Főesperes Atya fogadott bennünket. A kölcsönös bemutatkozást követően bemutatta a gyermekeknek a templomot, közösen megkerestük az ikonokon ábrázolt Jézus Krisztust, majd énekléssel, verseléssel zártuk a templomlátogatást.

A jövőben szándékunkban áll ezt a programot megismételni a nagycsoportos gyermekeinkkel.

További fotók >>>

Feltöltő

Fel