Burgenlandi szakmai tanulmányút

Az Eszterházy Károly Főiskola és a Die Pädagogische Hochschule Burgenland (Eisenstadt, Ausztria) szervezésében (a TÁMOP-4.1.2.B.2-13/1-2013-0005 – „Együttműködés az észak- magyarországi pedagógusképzés minőségi megújításáért” című pályázat keretében) 8 fős magyar delegáció vett részt Ausztriában. Erre a szakmai tanulmányútra szeptember 29. – október 2. között került sor – nyilatkozta Lendvainé Szendrei Ágnes, a Carolina Óvoda és Bölcsőde vezetője.

Intézményünk bázisintézmény az Eszterházy Károly Főiskola Comenius Kar óvodapedagógus hallgatóinak képzésében. A tanulmányúton, a küldöttség 2 tagjaként részt vehetett dr. Kelemen Judit dékán, óvodapedagógus szakfelelős, valamint Ujvári János Gáborné, a Carolina Óvoda és Bölcsőde intézményvezető helyettese.

A tartalmas szakmai program keretében óvodákat látogattak, és megismerkedtek a burgenlandi főiskola képzési modelljével. Részt vettek a „Sprache überwindet Grenzen” elnevezésű szimpóziumon Eisenstadtban.

A jó hangulatban eltöltött tanulmányút szakmai szempontból nagyon hasznosnak bizonyult, lehetőséget adott barátságok köttetésére, és az esetleges hosszú távú kapcsolatok kiépítésére.

carolinaovi carolinaovi

Feltöltő

Fel