Zene a vásznon és a pódiumon bérlethirdetés

14okt_zene_a_vasznonÚj évad, új tervekkel, elképzelésekkel. A komolyzene helyi kedvelői már hozzászokhattak, hogy új és újabb ötletekkel indítjuk az évadot, ami egyben változatosságot és meglepetést is jelent a zenebarátok számára. Idén tavasszal mutatták be az Uránia Filmszínházban Phil Grabsky angol rendező koncert-dokumentumfilmjeit, melyeket a három bécsi klasszikus – J. Haydn, W.A. Mozart és L. van Beethoven -, valamint F. Chopin életéről és munkásságáról készített. A szerzővel való találkozás, valamint a Beethoven film megtekintése után intézményünk úgy döntött, hogy ezek az alkotások érdemesek arra, hogy Sárospatak zeneszerető, valamint a zene iránt nyitott, érdeklődő közönsége számára hozzáférhetővé tegyük – mondta Stumpf Gábor
Gondoltuk ezt azért is, mert az újonnan átadott digitális mozi jó hangtechnikája alkalmas a nagy szerzők zenei „finomságainak” átadására. A filmekben elhangzó koncertrészletek mind-mind neves előadók, szólisták és kiváló karnagyok közreműködésével csendülnek fel.
A négy film levetítése közben, november 11-én és december 3-án a Pódiumteremben élő koncertet rendezünk. Novemberben Czettner Vera – hegedű, Várnagy Mihály (a Liszt Ferenc Kamarazenekar tagja) – brácsa és Simkó-Várnagy Mihály – cselló előadását, majd december elején a sárospataki Gaudium Musici Női Kamarakórus műsorát élvezhetjük.

Október 6. 19.00 óra – JOSEF HAYDN – koncert-dokumentumfilm

November 11. 19.00 óra – KAMARAKONCERT
Közreműködnek:
Czettner Vera – hegedű
Várnagy Mihály – brácsa
Simkó-Várnagy Mihály – cselló
Műsor:
Mozart: Esz-dúr triódivertimentó
Pertis Jenő: Hegedű-brácsa duó
Csajkovszkíj: Valse sentimental
Sosztakovics: Walse no.2

December 3. 19.00 óra – GAUDIUM MUSICI NŐI KAMARAKÓRUS HANGVERSENYE

December 8. 19.00 óra – W. A. MOZART – koncert-dokumentumfilm

Január 12. 19.00 óra – L.VAN BEETHOVEN – koncert-dokumentumfilm

Február 9. 19.00 óra – F. CHOPIN – koncert-dokumentumfilm

Bízunk benne, hogy idei sorozatunk is elnyeri a zene iránt érdeklődők tetszését és sokukat üdvözölhetjük majd bérleteseink sorában.
A hat előadásos bérlet ára: 3000 Ft

A bérletek megvásárolhatók A Művelődés Háza és Könyvtára portáján hétfő-péntek 8.00–19.00 óráig, szombat 9.00–12.00-ig. Érdeklődni személyesen Stumpf Gábor népművelőnél, vagy a 311-811-es telefonon.

Feltöltő

Fel