-
Vetélkedő – Itthon vagy – Magyarország Szeretlek!

A tavalyi évben nagy sikert aratott az Itthon vagy – Magyarország Szeretlek! rendezvénysorozat, így nem volt kérdéses, 2014-ben is megszervezik. Az országos programhoz idén is csatlakozott Sárospatak. A város Önkormányzata, pályázat útján tudta ismét megrendezni a programot.

A vetélkedő A Művelődés Háza és Könyvtárában zajlott. Most, a város általános iskoláinak csapatai mérték össze tudásukat ügyességi játékokban és a helytörténeti tudásra alapozott feladatokban. Volt, amikor a háttéranyag tudása jelentett előnyt, máskor pedig egyszerűen csak a szerencsén múlott néhány pont.

Az utolsó feladat előtt csupán 3-3 pont volt a különbség a csapatok között, végül a szerencsekerék döntött el, ki nyerte a vetélkedőt. Idén, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola lett az első, a második a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola, a harmadik pedig a Sárospataki Református Kollégium Általános Iskolája lett. A vetélkedőről sem távozott üres kézzel, hisz az együtt töltött jó hangulatú délutánon túl, minden csapta tagja egy Mozi és egy Végardó Fürdő belépővel lett gazdagabb.

Az estét pedig a Novák Zoltán vezette Inox Együttes koncertje zárta.

További fotók >>>

szeretlekmosp

Feltöltő

Fel