Kutatók Éjszakája az ÁVG-ben

2014-ben már kilencedik alkalommal rendezték meg a Kutatók Éjszakáját. Idén a nem mindennapi éjszaka szeptember 26-ra esett. Sárospatakon az Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium is csatlakozott az országos rendezvényhez, igaz, ők egy nappal korábban, szeptember 25-én tartották meg a programot.

Az esemény célja, hogy megváltoztassa a kutatókról kialakult általános képet, és vonzóvá tegye a kutatói életpályát a diákok számára. Minőségi ismeretterjesztés és szórakozás egyszerre, ezt jelenti tehát a Kutatók Éjszakája.

Az ÁVG diákjai az aulában délután öttől közel másfél órán át különleges fizikai kísérletek szemtanúi lehettek, majd ezután az iskola termeiben többféle programot és kísérletet tekinthettek meg valamint próbálhattak ki a bátrabbak. Aki akart, magyar fizikusokról hallgathatott előadásokat, az ügyesebbek tésztahidat építhettek, de az elektromágnesességgel kapcsolatos érdekességekbe is beavatták a tanulókat társaik, mi több, kémiai és biológiai vízvizsgálatokat is kipróbálhattak a résztvevők.

További fotók >>>

ávgkutatók

Feltöltő

Fel