III. Zempléni Tekerentyű

14szept_tekerentyu2Ismét sikerrel zárult a Zempléni hegyeken átívelő kerékpártúra, a III.Zempléni Tekerentyű. Minden éven az Európai Autómentes Hét időpontjához igazodva, eszmeiségében ehhez az eseményhez csatlakozik e rendezvény, mely során Sárospatakról Baskóig tekerhetnek a kerékpározást kedvelők – tudtuk meg Vajóczki Andreától, a program szervezőjétől…

A résztvevők a meteorológiai előrejelzés, s az abban jelzett napos idővel szemben esős időben tekerték le az első nap 90 km-es távját. Mind a 66, a teljes távot végigtekerő kerékpáros azonban kitartott ezen extrém körülmények között is a Sárospatak-Sátoraljaújhely-Pálháza-Telkibánya-Gönc-Baskó útvonalon. A sátoraljaújhelyi „Csendőrkertben” a korábbi évekhez hasonlóan mécsest gyújtva emlékeztünk elhunyt kerékpáros társunkra, Kocsi Zoltánra.

A résztvevők életkora változó volt, 11-63 éves kor közöttiek voltak a bringások. Közülük a legfiatalabb, a teljes távot végigkerékpározó Major Bálint, és legidősebbként Szarvas Ilona, sárospataki lakosok kapták azt az ajándékcsomagot, mellyel a rendezvényt termékeivel támogató Hernádszentandrási „BIOSZENTANDRÁS” nevű ökogazdaság és biokertészet kedveskedett nekik.

Göncön paprikás krumpli fogadta a kitartóbbakat, s a tavalyi évekhez képest folyamatosan gyarapodó, a 90 km-es távot teljesítő „magot” és a mintegy 25 emberből álló kísérő csapatot. Az első nap végén a baskói Kőrös-hegyi Fogadóban várták meleg vacsorával és jó szóval az extrém „Tekerentyűsöket”. A két napos program soránnagy szolgálatot tett a kísérő szerviz autó és kisbusz,
hiszen az eltört pedálok, defektek azonnali javítását oldhattuk meg így.

Az est folyamán a térség országgyűlési képviselője, Dr. Hörcsik Richárd úr illette elismerő szavakkal a kezdeményezést. Gratulált a szervezőknek, hogy sikerrel megmozgatták a lakosságot, s a térség hivatalos szerveit, felhívva a figyelmet a kerékpáros közlekedés környezet-, és egészségbarát mivoltára.

A rendezvény célja persze mindezeken túl az is volt, hogy rácsodálkozzunk környékünkre, hiszen így, testközelben tudatosul igazán, milyen szép vidéken élünk.
Gratulálunk a kitartó „Tekerentyűsöknek”, és a rendezvény lebonyolításáért ezúton mondunk köszönetet a Kőrös-hegyi Fogadó és Baskói Tábornak, az Árpád Vezér Diáksport Egyesületnek, az AEGON Borsod Megyei Igazgatóságának, Sárospatak, Sátoraljaújhely és Bózsva települések Önkormányzatának, a BAZ Megyei Rendőr Főkapitányság, illetve a Sárospataki és a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányságnak, a BAZ Megyei Katasztrófavédelem Encsi Igazgatóságának, a Zemplén Televíziónak, a Sátoraljaújhely Hegyköz Turizmusáért Egyesületnek, az érintett települések iskoláinak, a sárospataki Művelődés Házának.

Szervezők:
Vajóczki Andrea – egészségfejlesztő, Györki Erika – Árpád Vezér Diáksport Egyesület, Hegedűs Viktória- Kőrös-hegyi Fogadó és Baskói Tábor

Vajóczki Andrea

Vajóczki Andrea

Györki Erika

Györki Erika

Hegedűs Viktória

Hegedűs Viktória

 

További fotók >>>

Feltöltő

Fel