Ybl Miklós gyermekszemmel – sikeres rajzpályázat

Csikó Szilvia

Csikó Szilvia

A Magyar Építészet Éve Ybl Miklós születésének 200. évfordulója alkalmából felső tagozatos általános iskolások számára hirdettek országos rajzpályázatot „Ybl, ahogy én látom” címmel. A versenyen eredményesen szerepeltek a Sárospataki Református Kollégium Általános Iskolájának tanulói, Bogáthy Júlia és Lőrinczy Zsóka. A felkészítést segítő pedagógus Csikó Szilvia volt…
A pályázat lebonyolítása a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg, a verseny fővédnökségét L. Simon László, a Miniszterelnökség Parlamenti Államtitkára, az Ybl Emlékbizottság elnöke vállalta. A pályamű ábrázolhatott bármely Ybl Miklós tervezte épületet vagy épület részletét.

Fontos szempont volt, hogy az alkotás kifejezze, mit lát benne értékesnek, különlegesnek és megmutatásra méltónak az alkotó, illetve hogyan viszonyul az adott épülethez vagy részletéhez. A rajzokat háromtagú, rangos zsűri bírálta el, a zsűri elnöke Bartos Erika, építészmérnök, író, illusztrátor volt.

A legjobban sikerült művekből kiállítást rendeztek a megújult Lánchíd utcán felállított színpadon 2014.augusztus 29-én. A refis diákok által beküldött anyagot méltónak találta a zsűri arra, hogy kiállítsák, munkájukért pedig elismerő oklevélben részesültek.

A díjátadó ünnepségről és a kiállítás megnyitójáról készült felvétel megtekinthető az alábbi linken: https://www.youtube.com/watch?v=XFs-oH_TNqQ

Feltöltő

Fel